ای قدمت تاریخ، تو را همره و آغاز
اقلیم بلند اختر شعر و ادب و راز!
گسترده به دامان چمن، بید و صنوبر
سر بر زده سرو تو به گردون، ز سر ناز
آوازهی تو شهرهی سرتاسر عالم
خنیاگر افسانه سرا، موطن ممتاز
ای شعر تو را ورد زبان عالِم و عامی
صد لشکر احساس، تو را حامی و سرباز
دامان تو معراج ادیبانهی حافظ
تا عرش غزل، کرده خداوندی و اعجاز
خفته ست بدامان پر از مهر تو سعدی
بر درگه تو، خواجوی ِ کرمان ِغزلباز!
ای شهر سخنپرور من دیر بمانی
همواره چو بستان و گلستان سرافراز
گیراتر از این خاک نبودست و نباشد
ای هستی من! شهر غزلپرور شیراز!
آخرین نطق خود را با نام و یاد خدا آغاز میکنم.
شورای پنجم با کسب بیشترین رای در ادوار انتخابات شوراها و با شعار فرهنگ محوری و انسان محوری بر سر کار آمد و در دو سال اول اولویت برنامه ریزی ها و تخصیص بودجه را به پروژه های زخم خوردهای داد که بعضا یکی دو ماه پیش از شروع به کار شورای پنجم کلنگی زنی شده و مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده بود. و در شرایطی که تورم از حدود ۱۰ درصد به حدود ۴۰ درصد در سال ۹۹ رسیده بود و اوج گرفتن قیمت دلار و پرداخت ماهانه ۱۸۰ میلیارد تومان حقوق و مزایا انجام و اتمام پروژها را با دشواری مواجه ساخته بود، افزایش قیمت مصالح پیمانکاران بسیاری را به خاتمه پیمان واداشت و شروع دوباره پروژها را با مشکل روبرو ساخت.
اما با همه اینها پروژه های مختلفی در این دوره به بهره برداری رسید که میتوان به پروژه های مرحوم بهمن بیگی، چپگرد صدرا شهیدان یغمور ، تکمیل تقاطع شهید رودکی، شهدای کشن اشاره کرد و در کنار آن از پروژه های پیاده راه شهید مصلی نژاد، باباکوهی، سنگفرش خیابان ارم -که پروژه ای در حد باغ تاریخی ارم و تنها اثر ثبت شده جهانی شیراز است- پیاده راه احمد بین موسی (ع) در منطقههای ۲ و ۵، بهسازی مسیر دروازه قرآن تا دروازه اصفهان، پیاده راه سلامت استاد شجریان و منظر شهری خیابان خبرنگار، بهسازی بلوار شهید کسایی، پیادهراه شهید رمضانی، پارک ها ورزشگاههای به بهره برداری رسیده در مناطق ۴، ۵، ۷، ۹، ۱۰ و ۱۱ و بهره برداری از چند ایستگاه خط ۱ و احداث خط ۲ که فاز نخست آن یعنی از ۹۶ تاکنون بیش از ۶۰ در صد پیشرفت فیزیکی داشته است و رکورد حفاری را شکسته، نام برد.
در منطقه ۸ نیز با توجه ویژه ای که شورا و جناب آقای شهردار به بافت تاریخی و فرهنگی داشتند پروژه های تاثیر گذاری در حال اجراست که همین دیروز تعدادی از پروژه های آن به بهره برداری رسید؛ تکمیل زیرساختهای اساسی از قبیل آب، فاضلاب، گازرسانی و فیبر نوری در کنار ایجاد فضاهای شهری و احیای فضاهای موجود باعث بازگشت زندگی به این منطقه شد.
با اینکه پروژه های عمرانی در این شرایط به نحو احسن و در کمترین زمان ممکن به بهره برداری رسیدند اما در حوزه تاسیسات فرهنگی به نظر میرسد میتوانستیم با حساسیت بیشتری عمل کنیم و دو پروژه سینما جوان، تئاتر نصر و موزه شیراز را به نتیجه برسانیم. همچنین گذر گوته، گذر رویدادمحور امید نوروزی، باغ کودکان، سالن اپرای عروسکی در انتهای باغ ملی از جمله پروژه هایی بودند که می توانستند از بهترین پروژه های فرهنگی این شهر و شاید کشور باشند. همانطور که خیابان مشکین فام با طراحی ویژه آن می توانست الگویی برای خیابان های غذا باشد. اما متاسفانه عادت نداشتن ساختار شهرداری شیراز به این گونه پروژه ها و عدم تغییر نگاه مدیران شهرداری به نگاه نرم افزاری، علیرغم اینکه در لیست پروژه های ویژه شورا نیز قرار داشتند، باعث شد که هیچکدام به نتیجه نرسند و حتی گاهی در نظر برخی مدیران فانتزی به نظر بیایند. البته که شاید در برخی پروژه ها ایراد از خود ما هم بود. ای کاش کمی برای شهر خیال پردازی میکردیم!
وقتی دم از فرهنگ محوری و انسان محوری میزنیم، مد نظر ایجاد زیرساخت هایی از این دست برای استفاده کلیه اقشار است تا زندگی در شهر را برای عموم شهروندان دلپذیرتر کند و به رشد و توسعه فرهنگی و زیستپذیری هرچه بیشتر شهر بیانجامد. همانگونه که در این دوره ایجاد پیاده راهها باعث ایجاد شور و شعف در بین شهروندان مناطق و محلات مختلف گردید و در دراز مدت به تغییر سبک زندگی آنان منجر خواهد شد.
چندی پیش مرکز پژوهشهای شورا نظرسنجی را در خصوص اقدامات انجام گرفته توسط شهرداری در سالهای اخیر انجام داد و به طور غیر منتظرهای پروژه دوچرخههای اشتراکی در نظر شهروندان یکی از بهترین کارهای مدیریت شهری در سالهای اخیر بوده است که با احداث مسیرهای دوچرخهسواری و کسب عنوان شهر ملی دوچرخه انتظار میرود اقدامات زیرساختی از جمله توسعه مسیرهای دوچرخهسواری و اسکوترهای برقی انجام گردد.
اقدامات متعدد در حوزه بینالملل همچون انقعاد تفاهم نامه و پیوندهای خواهرخواندگی، عضویت در مجامع معتبر بینالملی همچون هیأت مدیرههای متروپلیس و اتحادیه شهرهای تاریخی جهان و ایجاد دبیرخانه شهر خلاق و صنایع دستی از جمله اقداماتی بود که در این دوره انجام شد و امید است برنامههای آن به همین منوال در سالهای آینده نیز ادامه پیدا کرده و شاهد پیوستن شهر شیراز به شبکه شهرهای خلاق جهانی باشیم.
آنچه شورای پنجم و شهردار شیراز در این سالها اعتقاد داشته، توزیع عادلانه امکانات و فضاهای شهری بوده که اگر نگاهی به لیست پروژههای عمرانی مناطق یازدهگانه بیندازیم در جای جای شهر پروژهها در حال انجام هستند.
بارها مشاهده کردهام که در برخی محلات ساخت یک پارک محلهای و تبدیل یک فضای شهری مرده و ناامن چنان تاثیری بر شهروندان به خصوص کودکان داشته که پلها و تقاطعهای چندسطحی نداشتهاند.
گهگاه عدهای با طعن و کنایه به تعدد پروژههای عمرانی در دوره خودشان اشاره کردهاند که باید گفت اجرای یک هدف گذاری اشتباه بر اساس الگوهای منسوخ شهرداری افتخار چندانی ندارد و باید هدف گذاری بر اساس الگوهای به روز و نگاه نو به مدیریت شهری و اقتضائات شهر باشد که رأی معنادار مردم و پیام تغییرش مؤید آن بود.
در پایان نیز خسته نباشید عرض میکنم خدمت همکاران محترم، سختکوش و دغدغه مندم در شورای پنجم که شاهد تلاش های شبانه روزی شان بوده ام و همچنین شهردار محترم شیراز آقای مهندس اسکندرپور، شهردار پاکدست و با اخلاق و منتخب شورای پنجم شهر شیراز که همگی برای ارتقای شهر شیراز از هیچ تلاشی فرو گذار نکردند.
همچنین از تمامی مدیران و پرسنل محترم شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز بابت همراهی و پذیرش رویکردهای این شورا و همراهی با آن سپاسگزارم و برای همگی آرزوی سلامت و سعادت دارم.
خوشحالم که با وجدانی آسوده مسئولیتی را که به لطف مردم نصیبم گردید، واگذار میکنم و امیدوارم نماینده خوبی بوده باشم.
تعدادی از عکس های قدیمی شیراز را در دفتر کارم به دیوار نصب کرده بودم تا هر روز به یاد بیاورم که به این شهر و مردمش مدیونم. مسؤولیت بزرگی را به دوش میکشم و البته که کاستی هایی بود و امیدوارم که بر من ببخشایند.
در انتها مجدداً از مردم شیراز که افتخار نمایندگی خود را به من واگذار کرده بودند و همینطور از همگی کسانی که همراه و یاورم بودند تشکر و سپاسگزاری میکنم.
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار