رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: اجرای طرح ترافیک در شهر شیراز ضرورت دارد اما نمیتوانیم زمان دقیقی برای اجرای آن مشخص کنیم.
رئیس شورای شهر شیراز:
زمان اجرای طرح ترافیک در شیراز را مشخص نکردهایم
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: اجرای طرح ترافیک در شهر شیراز ضرورت دارد اما نمیتوانیم زمان دقیقی برای اجرای آن مشخص کنیم.
خبرگزاری فارس : غلام مهدی حقدل اظهار داشت: شورا و شهرداری در تعامل و هماهنگی کامل با استانداری و نیروی انتظامی باید موارد اجرایی را به دقت بررسی و زمان مناسبی برای اجرای طرح ترافیک مشخص کنند.
وی افزود: یکی از تعهدهای مدیریت شهری این است که آلایندهها را از زندگی مردم کم کند.
به گفته حقدل، در این زمینه اصلیترین آلایندگی خروجی اگزوزهای خودروهاست که به سبب استاندارد نبودن بنزین بسیار آسیبزا محسوب میشود.
وی اضافه کرد: البته شیراز به نسبت سایر کلانشهرها وضعیت خوبی در بحث آلودگی هوا دارد اما باید توجه کنیم که این شرایط میتواند پایدار نباشد و تابعی از روشهایی است که ما در پیش میگیریم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: در این زمینه تصمیم درستی در شورای سوم شهر اتخاذ شد مبنی بر اینکه رفت و آمد خودرو در بافت مرکزی شهر که عمده مراودات و حجم بزرگی از اماکن تجاری و اداری را در خود جای داده مدیریت و کنترل شود.
وی تصریح کرد: در گذشته با وجود اقدامات انجام شده لجاجتی در مسیر اجرای طرح ترافیک شکل گرفت که میتوانست نباشد و در حالی که همه چیز مهیا بود، بزرگواری گفت من اجرا نمیکنم و وضعیت شهر به این شکل درآمد که شهروندان ساعات طولانی را در ترافیک از دست میدهند.
حقدل بیان کرد: در حال حاضر شورا با استاندار محترم مکاتبه و رایزنی کرده و البته وی فردی با دید علمی و اهل تعامل است و نامه شورا را به معاونت عمرانی خود ارجاع داد تا در دستور کار قرار گیرد.
رئیس شورای شهر شیراز متذکر شد: از سویی فرمانده جدید نیروی انتظامی فارس نیز دارای روحیه تعاملی و کارشناسی بوده و همچنین اقدامات خوبی توسط شهرداری برای اجرای طرح انجام شده است.
وی ادامه داد: 7 هزار و 500 پارکینگ در سطح شهر آماده شده و پارکینگهای متعدد دیگری نیز در دست بهرهبرداری است.
حقدل با اشاره به وجود ظرفیتهای اضافی پارکینگ در بخش خصوصی مثالی ذکر و خاطرنشان کرد: ابتدای خیابان ملاصدرا پارکینگی وجود دارد که مالک آن به ما مراجعه کرده و گلایه دارد از اینکه با هزینه زیادی که برای احداث متحمل شده به تعداد کافی مشتری ندارد و صد البته مواردی از این دست که در اختیار بخش خصوصی است با اجرای طرح ترافیک فعال خواهد شد.
وی ابراز داشت: شاید هیچ طرحی را نتوان با صد درصد آمادگی شروع کرد و طرح ترافیک نیز باید آغاز شده و مشکلات در مسیر اجرای کار برطرف شود.
رئیس شورای شهر شیراز در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به سرمایهگذاری 60 میلیارد تومانی پروژه تجاری مسکونی شهرک گلستان، گفت: بنا شده زمین و مجوز، سهم شهرداری و احداث سهم سرمایهگذار باشد که این طرح در حال حاضر در مرحله مناقصه است.
حقدل با اشاره به دو تا سه مورد سرمایهگذاری دیگر که در مرحله رایزنی قرار دارد، اظهار داشت: وجود رکود در بحث سرمایهگذاری قابل کتمان نیست و مواردی مانند بحث برج دوقلو و رسانهای شدن گسترده اعتراضات غیرکارشناسی در این زمینه بیتاثیر نیست.
*سرمایهگذار 12 سال باغ فرزانه را آب داده است
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به بحث آتشسوزی باغ فرزانه به خبرنگار فارس گفت: برخی افراد از موجسواری و تولید اخبار دلسردکننده لذت میبرند.
حقدل افزود: سالانه چند صد آتشسوزی کوچک و بزرگ در باغات شکل میگیرد و عامل عمده آنها نیز انسانی است.
وی ادامه داد: گاه بازی یک کودک یا انداختن یک ته سیگار و در برخی موارد خاموش نکردن آتش چای و کباب باعث حریق باغ میشود.
رئیس شورای شهر شیراز اضافه کرد: سرمایهگذار پروژه باغ فرزانه 12 سال است دارد با تانکر این باغ را آب میدهد و ناجوانمردانه به وی که در خارج از کشور بوده تهمت میزنند.
وی خاطرنشان کرد: آتشنشانی در نظری کارشناسی میگوید در این حریق حتی یک درخت نسوخته و تنها خار و خاشاک کف باغ آتش گرفته است.
حقدل تصریح کرد: برخی که اتهام میزنند از خود سوال کنند سرمایهگذاری که مجوز داشته تا 30 درصد یا بنا به رأی کمیسیون ماده پنج 22 درصد ساختوساز کند، چرا باید چنین اقدامی انجام دهد.
وی بیان کرد: برای خشکاندن بیهوده باغ، اقدامات سادهتری وجود داشت که آب ندادن درختان یا ریختن برخی مواد در پای درخت از آن جمله بود.
رئیس شورای شهر شیراز ابراز داشت: این باغ شامل درختان غیر مثمر و انار و خرمالو است و سودی برای سرمایهگذار ندارد اما بنابر تعهدی که داشته سالها آن را با تانکر آب داده و اکنون به جای تشکر به او اتهام میزنند.
*باغدار وظیفه ندارد با پول خود اکسیژن شهر را تامین کند
حقدل همچنین گفت: در این زمینه البته لازم است که تدابیری در مورد باغاتی که در شهر قرار دارند و نگهداری آن توجیه اقتصادی ندارد اندیشیده شود.
وی متذکر شد: ما نمیتوانیم باغدار را مجبور کنیم که از جیب خود کوددهی، سمپاشی و آبرسانی را انجام دهد بلکه برای حفظ باغات که ریه شهر محسوب میشوند باید به باغداران کمک کنیم.
حقدل یادآور شد: در حال حاضر در گروه پنج باغات که به طور عمده در جبلالدراک قرار دارد اجازه داده میشود باغات خود را به گروه یک تبدیل کنند.
وی عنوان کرد: ما حتی در مورد باغات گروههای یک تا چهار نیز اعتقاد داریم باید در قانون تجدید نظر شده و به باغدار اجازه داده شود با ایجاد فضای گردشگری و مسکونی در 10 تا 15 درصد باغ، برای حفظ و نگهداری 85 درصد باقی مانده، انگیزه پیدا کند.
رئیس شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: در این زمینه کمیسیون معماری و شهرسازی در حال بازنگری قانون باغات است تا امکان بهتری برای حفظ باغات داخل شهر ایجاد شود.