رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: آرامش و معنویت اطراف حافظیه نباید با تبدیل شدن این خیابان به پارکینگ برخی دستگاهها مخدوش شود.
اطراف حافظیه نباید به پارکینگ ادارات بدل شود
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: آرامش و معنویت اطراف حافظیه نباید با تبدیل شدن این خیابان به پارکینگ برخی دستگاهها مخدوش شود.
بهرام پارسایی در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: اطراف حافظیه توسط برخی ارگانها به پارکینگ بدل شده و آرامشی که مد نظر بود برای گردشگران ایجاد شود مورد خدشه قرار گرفته است.
وی افزود: اینجا قرار شده مکانی خلوت و آرام باشد که روحیه عرفانی و اندیشه والای حافظ را القا کند و صدای عبور خودرو و موتورسیکلت نباید آن را مخدوش کند.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: برنامهریزی شهرداری در مورد اطراف حافظیه باعث شد فضای حافظیه کمی برای گردشگران آرامتر و مساعدتر شود.
رئیس کمیسیون گردشگری شورا اضافه کرد: ما از جلسهای که استاندار محترم برای آمادگی برگزاری یادواره حافظ تشکیل داده، اطلاعی نداریم.
پارسایی تصریح کرد: برگزاری یادواره برای شخصیتهای جهانی مانند حافظ و سعدی، فرصتی برای هر شهر و حتی کشور است.
وی بیان کرد: برای شاعر بزرگ ایرانی مولانا، کشور ترکیه و شهردار قونیه سالانه آنچنان مراسمی به عنوان نکوداشت این عارف و شاعر ایرانی برگزار میکنند که میلیونها دلار نصیب شهر و کشورشان میشود.
این عضو شورا ابراز داشت: در کشور ما و در شهر شیراز یادروز حافظ به تکرار مکررات بدل و به برگزاری سخنرانی مسئولان خلاصه شده که چنین مراسمی نه تنها درآمدی برای گردشگری ما ندارد بلکه هزینههایی نیز ایجاد کرده و خروجی ندارد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ما در همین زمینه با استاندار فارس مکاتبه کردهایم که برای برگزاری مطلوب یادواره تدابیری اتخاذ و کارگروهی تشکیل شود و در حد امکان از رئیس جمهور، هیئت دولت و سفرای خارجی برای معرفی شیراز به جهانیان دعوت صورت پذیرد.
وی همچنین گفت: این مراسم باید پوشش ملی و جهانی خبری داشته باشد که ما میدانیم در وایمار آلمان نیز یادواره حافظ به گونهای باشکوه برگزار میشود.
پارسایی اضافه کرد: اگر میخواهیم در صنعت گردشگری موفق شویم و بتوانیم شیراز را در جهان تبلیغ کنیم باید این یادروزها به صورت هدفمند برگزار شود.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی گاه چند روز به صورت اسمی به بزرگداشت یک شخصیت شیراز اختصاص داده میشود و روز نخست مسئولان حضور دارند و از روز دوم به بعد تنها چند شرکت کننده معدود در برنامههای پیشبینی شده حضور مییابند.
پارسایی اظهار داشت: برای آن که بتوانیم فرهنگ خود را به جهان معرفی کنیم باید یادروزهای حافظ و سعدی را غنیمت شماریم و در این زمینه حتی از تجارب دیگر کشورها برای برگزاری مطلوب جشنواره استفاده کنیم.
وی متذکر شد: در این زمینه اگر عزم و اراده باشد و بخواهیم خارج از شعار حرکت کنیم ظرفیتهای شیراز بسیار عظیم است.
پارسایی گفت: باید از تکرار سالانه برنامههای یادروز پرهیز شده و مواردی جذاب را در برنامه جای دهیم که مخاطب امروز ما مخاطبی است که برنامهها و جشنوارههای در سطح جهانی را میبیند و برگزاری یک مراسم با چند سخنرانی و شعرخوانی به هیچ وجه او را جذب نخواهد کرد.
پارسایی افزود: از برنامههای جذاب سال گذشته در یادروز حافظ شاید یکی حضور آقای شهرام ناظری بود که به اصرار کمیسیون فرهنگی شورا محقق شد و به برنامه روح بخشید.
وی عنوان کرد: در دنیا شهرداریها هماهنگ کننده چنین اموری هستند و انتظار میرود از حضور شهرداری و شورا در اجرای این یادروز استفاده بیشتری شود.