لازم است برای این جمعیت گسترده، طرح و برنامه های مناسب درنظر گرفته شود.
کمیته بانوان شورا از نظر، ایده و همکاری زنان شهر استقبال می کند
مهندس زهرا یقطین تنها بانوی عضو شورای 21 نفره شهر شیرازمی باشد که با کسب آرای قابل توجه، اعتماد و اطمینان لازم شهروندان را به دست آورده است. فعالیت وبرنامه ریزی ایشان درحوزه زنان می تواند، تحولات خوبی را بدنبال داشته باشد.
س: سرکار خانم یقطین هدف شما از حضور در شورای شهر چه بوده است؟
ج: تقریباً نیمی از ساکنین شهر را زنان ودختران تشکیل می دهند. لازم است برای این جمعیت گسترده، طرح و برنامه های مناسب درنظر گرفته شود. توقع جامعه زنان این است که بيشتر از يك نفر زن در شورا حضور داشته باشد، اما چون این اتفاق ضروری نیفتاده است، لازم می دانم با فعالیت بیشتر و جلب نظر ديگر اعضاي شورا در راستای تقویت حوزه زنان در شورا و شهرداری این خلاء را پر کنم.
س: آیا دیگر آقایان عضو شورا در تقویت حوزه زنان شما را کمک می کنند؟
ج: قطعا همینطور است؛ به ويژه اعضاي محترم كمیسيون فرهنگي اجتماعي شورا. برای نمونه برای اولین بار، کمیته امور بانوان شورا شکل گرفته و باز هم برای اولین بار طي 8 سال اخير، شهردار محترم شیراز ، مشاور امور بانوان انتخاب نموده که نشان می دهد عزم جدی برای تقویت حوزه زنان وجود دارد.
س: در حوزه بانوان چه برنامه هایی را در دستور کار دارید؟
ج: در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا مصوب شده، تمامی برنامه های فرهنگی اجتماعی و ورزشی حوزه بانوان در شهرداری برای شهر با نظر و نظارت کمیته امور بانوان شورا و مشاور امور بانوان شهرداری صورت گیرد. مصوب کردیم، در تمامی شهرداری های مناطق 10 گانه ، سه نفر به عنوان نيروهاي حوزه فرهنگي اجتماعي مشغول به فعاليت شوند و کارشناسی امور اجتماعی هر منطقه به بانوان سپرده شود. درحال حاظر در تمامی فرهنگسراها، سالن های ورزشی، سراهای محله، روابط عمومی ها و فعالیته ای مشاوره ای تعداد زیادی از زنان تحصیل کرده مشغول به فعالیت هستند.
درکنار پيگيري مستمر جهت احداث باغ ویژه بانوان، تعدادی باغ خانواده آماده بهره برداری است و يك نمونه آن، باغ خانواده واقع در خيابان زرگري بود كه در هفته دولت افتتاح و به خانواده هاي سالم و بانشاط شهر شيراز هدیه شد.
س: آیا از فعالان حوزه بانوان شهر هم استفاده می کنید؟
ج: بله. من از ابتداي حضور در شوراي شهر به همه بانوان فعال در عرصه هاي مختلف اعلام كردم كه هر طرح و برنامه اي جهت ارتقاء وضعيت فرهنگي اجتماعي خانواده ها و زنان و دختران جامعه داريد با كمال ميل پذيرا هستيم و در حد توان و مقدورات نسبت به عملياتي كردن آن گام برمي داريم به ويژه در درمبحث عفاف و حجاب، سبک زندگی اسلامی، مشاوره هاي خانواده، امر به معروف و نهی از منکر و ....
از همین جا، باز هم از تمامی بانوان شهر دعوت به همکاری می کنم، شورای شهر پذیرای آنهاست و از طرح و برنامه های پیشنهادی آنها استقبال می کند.
س: فعالیت های شهرداری بیشتر برای کارکنان شهرداری است یا برای عموم مردم شهر؟
ج: بیش از 90 درصد فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری برای عموم مردم است و کمتر از 10 درصد فعالیت ها ویژه کارکنان می باشد؛ در صورتي كه بیش از هزار نفر از کارکنان شهرداری را به صورت مستقیم و غیر مستقیم زنان و دختران تشکیل می دهند و لازم است در کنار خدمات رسانی به مردم برای این طیف گسترده نیز خدمات ویژه ای تعریف و عملیاتی شود كه به حمدالله با حضور مشاور بانوان شهردار، سركار خانم حكمت آميز تا کنون از هيچ كوششي براي ارائه و اجراي برنامه هاي منسجم و هدف دار جهت كاركنان زن شهرداري دريغ نشده است و جاي سپاسگزاري و خدا قوت به اين خواهر عزيز دارد و از معاونت فرهنگي اجتماعي و سازمان فرهنگي اجتماعي شهرداري مي خواهم با همكاري و همدلي حوزه نوپاي امور بانوان شهرداري را ياري نمايند.
س: طرحی هم برای شناسایی زنان و دختران نخبه شهر در رشته های مختلف دارید تا از توانایی آنها استفاده کنید یا حداقل از آنها تجلیل کنید یا آنها را به شهروندان بشناسانید؟
ج: حقیقتاً هنوز این کار را به صورت رسمی و با برنامه انجام نداده ایم، ولی سعی می کنیم که این موضوع تحقق یابد. البته از ابتداي شوراي چهارم سعي شد از صاحبان مناسبت هاي درج شده در تقويم تقدير و تجليل به عمل آيد كه تقريباً نيمي از تقدير شدگان بانوان محترم در عرصه هاي تبليغ، آموزش، اشتغال آفريني، پزشكي، ورزشی و خبرنگاران بودند. اما مطمئنا جامع وکامل و کافی نیست. اتفاقاً اگر ما یک بانک اطلاعات نسبت به زنان و دختران نخبه شهر داشته باشیم، بهترمی توانیم از وجودشان بهره ببریم حتی می توانیم بخشی از کارهای تخصصی را به آنها بسپاریم و در بسیاری از طرح ها از آنها پشتیبانی کنیم.
س: برای ایجاد فرصت شغلی بانوان هم کاری انجام داده اید؟
ج: گرچه وظیفه ذاتی شورا و شهرداری اینگونه موارد نیست اما در حال حاضر بیشترین جذب نیرو را به صورت مستقیم و غیر مستقیم شهرداری به عهده دارد و بخش عمده ای از این نیروها را بانوان و دختران تشکیل می دهند. البته سازمان میادین در بازارچه های هفتگی فرصت های شغلی برای بانوان ایجاد کرده است. به خصوص زنان سرپرست خانواده را مورد توجه ویژه قرار می دهد، تاکسی بانوان هم فرصت ديگری است. چند ماه ديگر اولين مركز خوداشتغالي بانوان كه در منطقه 5 شهرداري افتتاح مي شود كه در آينده برنامه هاي اين مركز اعلام مي گردد.
س: در طرح تفکیک جنسیتی هم ورود پیدا کرده اید؟
ج: سعی می کنیم به شدت از حاشیه سازی پرهیز کنیم. حاشیه سازی ها و بازی های سیاسی نه تنها به نفع زنان نیست بلکه به ضرر آنهاست. طرح ارتقاء و تکریم و جایگاه زنان هم اسلامی است و هم انقلابی؛ منتهی باید مواظب بود تا نحوه طرح اين مباحث طوری باشد که اصل موضوع قربانی نشود. شأن زنان تحصیل کرده با دفترداری و منشي مدیران مرد حفظ نمی شود. چه اشکالی دارد اگر فرصت و امکانات اقتضاء کند، محل کار زنان و مردان جدا باشد؟
س: پاسخ ندادید، بالاخره طرح تفکیک جنسیتی را در ادارات و سازمان ها قبول دارید یا ندارید؟ لطفاً صریح تر پاسخ دهید؟
ج: موضوع تفكيك و جداسازي محل كار كاركنان زن و مرد در راستاي سالم سازي روابط بين كاركنان و به منظور كاهش اختلاط بنا به تدبير مدير مربوطه و همچنين عدم بكارگيري منشي زن براي مديران مرد و بالعكس، از ريز برنامه هاي "رعايت الزامات اداري و شئونات اسلامي" است كه در سال جاري (93) از سوي وزارت كشور به عنوان يكي از برنامه هاي درون سازماني ترويج فرهنگ عفاف و حجاب در ادارات دولتي و نهادهاي عمومي به استان ها ابلاغ و مورد تاكيد قرار گرفته است. لذا اين طرح پذيرفته شده است و شهرداري شيراز آمادگي كامل را براي اجراي طرح در حد مقدورات خود دارد.
س: چقدر معتقد به فعالیت اجتماعی و بیرون از منزل خانم ها هستید ؟
ج: اگر اعتقاد نداشتیم که وارد شورا نمی شدم. همین حضور نشان از اعتقاد من به فعالیت های اجتماعی دارد منتهی نباید به گونه ای افراطی به این موضوعات دامن زد تا جایگاه و شأن والا و ذاتی زنان در خانه داری و مادری تضعیف و تحقیر شود .کافی است زندگی خود را خوب و با برنامه مدیریت کنیم ،در این حوزه می توان هم فعالیت اجتماعی و کاری داشت و هم خوب همسرداري و مادری کرد. نباید با شئونات زن گزینشی برخورد شود برای مثال در موضوعات انحرافی فمینست ها ،فعالیت های اجتماعی و بیرون از منزل آنقدر برجسته عرضه می شود که شأن ،موقعیت و امتیاز کانون خانواده، همسرداري، فرزند داری و خانه داری به کلی یا تحقیر شود و یا تکذیب، اتفاقاً هرچه شعار زن سالاری را پررنگ تر کنیم ،جایگاه و موقعیت زنان بیشتر ضربه می بیند ، بهتر است منطقی باشیم ، تفاوت ها را بپذیریم و به داشته های دینی خود عمل کنیم.
از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، تشکر می کنم.
بتول موسایی گله (1400/06/29 - 18:21:51):
بنده بتول موسایی گله شورای شهر مینادشت اصفهان هستم
خیلی تمایل دارم تلفنی یا حضوری با سرکار خانم یقطین داشته باشم