رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: با انتخاب شهرداران با رأی مستقیم مردم، شهرداران متخصص جای خود را به شهرداران سیاسی میدهند.
با انتخاب شهردار توسط مردم سیاست جایگزین تخصص می شود
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: با انتخاب شهرداران با رأی مستقیم مردم، شهرداران متخصص جای خود را به شهرداران سیاسی میدهند.
خبرگزاری فارس: غلام مهدی حقدل اظهار داشت: باید دقت کنیم که انتخاب شهردار، یک انتخاب تخصصی و فنی است و واگذاری آن به مردم باعث میشود به جای شخصیتهای فنی و متخصص امور شهری، سیاسیون، افراد دارای قدرت تبلیغات و منتخبان اقوام و طوایف بزرگ، جایگزین شایستگان شوند.
وی افزود: فرض کنیم این اتفاق بیافتد و شورا با شهردار منتخب مشکل داشته باشد و بخواهد او را استیضاح کند؛ با توجه به قانون جدید و انتخاب شهردار توسط مردم، امکان تغییر شهردار وجود نخواهد داشت و شورا باید تا انتخابات بعد صبر کند.
حقدل ادامه داد: اعتقاد ما این است که در این زمینه باید بنابر واقعیات تصمیم مقتضی را اتخاذ کرد.
این عضو شورای شهر شیراز اضافه کرد: بیش از 100 سال است که شهرداری در این کشور به وجود آمده و 85 سال از این صد سال دولت هم انجمنهای شهر و شهرداران را انتخاب میکرده است که حاصل آن شهرهایی غیر متوازن و غیر پیشرفته بوده است.
وی خاطرنشان کرد: به برکت جمهوری اسلامی حدود 13 سال است که شوراها شهر را اداره میکنند و اگر قیاس کنیم رشد شهرها در این 13 سال از آن 85 سال بیشتر بوده و نباید این تجربه موفق را به یک تجربه شکست خورده بدل کرد.
حقدل سپس بیان کرد: اگر برادری در شهری نماینده مجلس بوده و با شورای شهر درگیر شده و به غلط حرمت آن نماینده محترم پاس داشته نشده، نباید کلیت شوراها را زیر سؤال برد.
وی ابراز داشت: چرا باید نمایندگان مجلس قبول کنند طرح ناپختهای را امضا کنند که به جای آن که شورا شهردار را انتخاب کند، هیئت حل اختلاف این کار را انجام دهد. هیئت حل اختلاف آیا در زمینه مسائل شهرسازی، زمین، پروانه، ساختوساز، ضرایب عوارض، بودجه، تملک، کاربری و... بیشتر از شورا اطلاعات دارد.
حقدل اظهار داشت: دولت و مجلس نباید شوراها را رقیب خود بدانند که در شرایطی که همگان بر کوچکسازی دولت و واگذاری تصدیها تأکید دارند، این امری که به مردم واگذار شده با چه استدلالی بناست از آنها گرفته شود.