امروز: یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲
شورای اسلامی شهر شیراز

شورای اسلامی شهر شیراز

مدیران شهری اگر پاسخگوی شورا باشند نتیجه بهتری عاید مردم می‌شود

رئیس کمیسیون تلفیق و هماهنگی دستگاه‌های شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در شرایط فعلی قانون، شورا را «شورای شهر» نامیده نه شورای شهرداری و اگر مدیران شهری خود را به شورا پاسخگو بدانند نتیجه آن عاید مردم می‌شود.
رئیس کمیسیون تلفیق شورای شهر شیراز:
مدیران شهری اگر پاسخگوی شورا باشند نتیجه بهتری عاید مردم می‌شود
 

خبرگزاری فارس-
رئیس کمیسیون تلفیق و هماهنگی دستگاه‌های شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در شرایط فعلی قانون، شورا را «شورای شهر» نامیده نه شورای شهرداری و اگر مدیران شهری خود را به شورا پاسخگو بدانند نتیجه آن عاید مردم می‌شود.
محمدتقی تذروی اظهار داشت: یکی از وظایف کمیسیون تلفیق، هماهنگی بین دستگاه‌های خارج از مجموعه است و شامل موارد مرتبط با مشکلات مردم یا مسائلی است که دستگاه‌های خارج از شهرداری نیاز به حضور و دخالت شورا باشد چنانکه گاه اختلاف بین دستگاهی از شهرداری با دستگاه اداری دیگری رخ می‌دهد که کمیسیون تلفیق تعامل را محقق می‌سازد.
وی افزود: در همین راستا برای حل مسائل و مشکلات محلات شیراز که نیاز به تعامل با دستگاه‌های خدمات‌رسان باشد کمیسیون تلفیق به کار ورود می‌کند.

تذروی ابراز داشت: امیدواریم در سال 95 بتوانیم با تمام مدیران دستگاه‌های خدمات‌رسان و اجرایی از جمله اداره آب و فاضلاب، برق، گاز، ثبت‌اسناد، نیروی انتظامی، میراث فرهنگی و دیگر مجموعه‌های خدمات‌رسان برای حل مشکلات و معضلات شهری تعامل و هماهنگی کاملی داشته باشیم.
وی یادآور شد: در مواردی که برخی زمین‌های واقع در محدوده دچار مشکلات ثبتی هستند و برای دریافت وام و یا پایان کار نیاز به تعامل با اداره ثبت وجود دارد یا در مورد برقراری امنیت گاه نیاز به تعامل با نیروی انتظامی وجود دارد که در تمام این موارد کمیسیون تلفیق پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد.

این عضو شورا متذکر شد: به‌طور مثال در مورد تابلوی پزشکان به برخی جاها ایجاد مزاحمت می‌کند و شهرداری نیاز به ساماندهی یا دریافت عوارض در راستای ارائه خدمات دارد می‌توانیم با درخواست شهرداری یا سازمان‌های مرتبط با مسائل علوم پزشکی به کمیسیون تلفیق، کار را پیگیری کنیم اما تاکنون چنین موردی به کمیسیون تلفیق گزارش نشده است.

رئیس کمیسیون تلفیق شورا در ادامه گفت: با توجه به سخنرانی اخیر ریاست جمهوری در روز شوراهای اسلامی مبنی بر این که قول دادند یکی از دستور کارهای دولت ایجاد مدیریت واحد شهری باشد اگر این مدیریت واحد شهری محقق شود به یقین همین مأموریت کمیسیون تلفیق را در قالب مدیریت واحد و با توان بهتر پیگیری می‌کنیم که اعتقاد داریم شورای شهر باید کلید شهر را در دست داشته باشد.

تذروی ادامه داد: اگر کلید شهر در دست شورای شهر باشد مشکلات با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان حل می‌شود. وی اضافه کرد: امروز شاهد آن هستیم در ایجاد برخی پروژه‌ها علاوه بر هزینه زیاد و زمان طولانی برای جابجایی تأسیسات شهری، گاه هزینه مضاعف برای کند و کوب چندباره صورت می‌گیرد که اگر مدیریت واحدی وجود داشت و زیر نظارت شورا مسئولیت ایفا می‌کرد این مشکلات و هزینه‌های دوباره حفاری کمتر رخ می‌داد.

رییس کمیسیون تلفیق شورا در ادامه اظهار داشت: در شرایط فعلی نیز قانون، شورا را «شورای شهر» نامیده نه شورای شهرداری و اگر مدیران شهری خود را به شورا پاسخگو بدانند نتیجه آن عاید مردم می‌شود.
تذروی افزود: در شرایط نبود مدیریت واحد، موارد شانه خالی کردن از بار مسئولیت و پاس دادن مردم از این دستگاه به آن دستگاه، متعدد رخ می‌دهد و مدیران تقصیرها را بر گردن دستگاه دیگر می‌اندازند.

رئیس کمیسیون تلفیق ادامه داد: دستگاه‌های دیگر دخیل در امور شهر دارای بودجه هستند و شورای شهر به‌عنوان نماینده مردم می‌تواند نظارت داشته باشد که آیا این بودجه مطابق اولویت‌بندی‌های علمی در شهر هزینه می‌شود و آیا در روند هزینه‌کرد اعمال سلیقه‌ای رخ نمی‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت واحد شهری به‌عنوان مدیریتی برآمده از انتخاب مردم می‌تواند بر تمام این موارد نظارت دقیق داشته باشد و مردم را به‌سرعت از نتایج امور مطلع سازد و به یقین این بار مسئولیت از توان افراد خبره و آگاه و مدیران لایق و توانمند برمی‌آید.

تذروی در مورد مصوبه مجلس مبنی بر خروج پادگان‌ها از شهر یادآور شد: به‌طور معمول اگر ریاست شورا یا شهرداری مطابق فرایند قانونی، از کمیسیون تلفیق درخواست ورود در موضوعی را داشته باشند ما به آن وارد می‌شویم و در مورد خروج پادگان‌های نظامی از مراکز شهرها نیز باید کار به این روال باشد.

وی افزود: از سویی توجه کنیم که این پادگان‌ها در شرایط فعلی حافظ برخی فضاهای سبز هستند، چنانکه اگر به نقشه هوایی منطقه‌های نظامی در پادگان لشگر 19 فجر، پادگان ارتش در چهارراه باغ تخت، مرکز پیاده، طول خیابان زرهی، قدوسی، میدان ارتش و ... داشته باشیم می‌بینیم که فضای سبز این مناطق سالیان سال است که حفظ‌شده درحالی‌که اگر بدون ضابطه و دقت به تملک شهرداری درمی‌آمد و به انبوه‌سازی اختصاص می‌یافت به‌جای درختان، آپارتمان سبز می‌شد و علاوه بر افزودن ترافیک از حجم ریه‌های تصفیه‌کننده هوای شهر کاسته می‌شد.

وی تصریح کرد: روبروی پادگان لشگر 19 فجر که اکنون مجتمع «رضوان» قرار دارد قبلاً جزئی از پادگان و فضای سبز بود اما اکنون به ساختمان بلندمرتبه تبدیل‌شده و از این نظر وجود پادگان‌ها به نفع حفظ فضای سبز بوده است.

این عضو شورا بیان کرد: در صورتی‌که شهرداری در مورد حفظ فضای سبز پادگان‌ها تعهد دهد و راهکارهایی برای کاشت معادل فضای سبز در پیش گیرد می‌توان به بحث خروج پادگان‌ها با مشورت با مسئولان نظامی فکر کرد.

تذروی در مورد هدر رفت آب در پادگان‌ها نیز توضیحاتی را ارائه و عنوان کرد: در حال حاضر شاهد آن هستیم که پادگان‌ها اعلام نمی‌کنند کسری آب دارند چرا که خود موتور دارند، پمپ گذاشته‌اند و فضای سبزشان را آبیاری می‌کنند چنانکه به‌عنوان‌مثال در اطراف پادگان شهید دوران فضای سبز مفرحی وجود دارد که نظامیان حافظ آن هستند.

وی ادامه داد: در این زمینه منوط به حفظ فضای سبز و رعایت مصالح یگان‌های نظامی، حاضر به ایجاد تعامل با پادگان‌ها و ارائه امتیازات و زمین معوض برای خروج برخی پادگان‌ها از شهر هستیم که در شرایط فعلی برخی شهروندان ساکن اطراف پادگان‌ها ممکن است از برخی رفت‌وآمدها و مارش صبحگاهی گله‌مند باشند اما در عین‌ حال از فضای سبز و هوای خنک پیرامون پادگان‌ها نیز خوشنود هستند.

تذروی متذکر شد: ما از این می‌ترسیم که پادگان‌ها بیرون بروند و بعد با انواع شیوه‌های دور زدن قانون و کمیسیون‌های مختلف، فضایی برای ایجاد سودهای کلان و ساخت خانه‌های بی‌کیفیت ایجادشده فضای سبز این مناطق به‌کل نابود شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به شیوه ناخوشایند معدوم‌سازی سگ‌های ولگرد نیز توضیح داد و گفت: ما این موضوع را در کمیسیون خدمات شهری مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادیم که مطابق روال جانوران و حیوانات موذی نظیر موش و سوسک از طریق طعمه‌گذاری در کانال‌های آب سطحی معدوم می‌شوند و برچسب‌هایی نیز برای آفات و پشه‌ها بر روی درختان نصب می‌شود.

تذروی ادامه داد: در مورد سگ‌ها اگر معدود سگ‌هایی دارای صاحب و شناسنامه باشند و توسط افراد نگهداری شده و بدون خیابان‌گردی و ایجاد مزاحمت صوتی و بهداشتی برای همسایگان در فضای منازل غیر آپارتمانی باشند شهرداری در این زمینه ممانعتی ندارد.

رئیس کمیسیون تلفیق شورا ادامه داد: در مورد سگ‌های ولگرد که شب‌ها و روزها در سطح برخی مناطق شهری تردد و گاه به شمار زیاد تولید مثل می‌کنند مجموعه پسماند وظیفه جمع‌آوری دارد که در حال حاضر در منطقه 10 شهرداری که بیشترین تعداد سگ‌های ولگرد را دارد اکیپ‌هایی این سگ‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و در حال حاضر فرد متخصصی از بخش خصوصی با هماهنگی محیط‌ زیست اعلام آمادگی کرده تا مرکزی برای نگهداری و عقیم‌سازی این سگ‌ها ایجاد کند که در صورت تصویب شورا، می‌توان با ایجاد مرکز عقیم‌سازی ضمن پرهیز از کشتار این مخلوقات، کار به نحوی مدیریت کرد که پرسنل شهرداری نیز مجبور به انجام کار ناخوشایند معدوم‌سازی نباشند.

تذروی در مورد تجمع همراهان بیماران در خیابان و بلوارهای اطراف مراکز درمانی نیز گفت: در مورد احداث همراه‌سرا باید این مورد به کمیسیون تلفیق ارجاع شود تا بتوانیم پیگیری کنیم و با ایجاد تعامل با علوم پزشکی فضاهایی را با کمترین هزینه در اطراف مراکز درمانی برای همراهان در نظر بگیریم تا همراهان بیمار که به علت بیماری عزیز خود دچار مشکلات و تألمات روحی هستند فشار کمتری را تحمل کنند و چهره شهر نیز مخدوش نشود.
۱۳۹۵/۰۲/۱۹ - ۰۹:۰۰:۰۰

دیدگاه های شما