استاندار فارس با بیان این مطلب که تقویت نهادهای اجتماعی غیردولتی، وظیفهای دینی، ملی و مدیریتی است، كاهش اختيارات و حتي افزايش ندادن اختيارات كنوني شوراها را ستم به اين نهاد اجتماعي برخاسته از متن مردم دانست و گفت: ثابت شده است كه بدون دخالت مردم امكان اداره جامعه وجود ندارد.
استاندار فارس تاكيد كرد:
كاهش اختيارات شوراها ظلم است
خبرگزاری ایسنا- خبراستاندار فارس كاهش اختيارات و حتي افزايش ندادن اختيارات كنوني شوراها را ستم به اين نهاد اجتماعي برخاسته از متن مردم دانست و گفت: نباید نگران افزایش اختیارات شوراها باشيم.
سيدمحمدعلي افشاني تقویت نهادهای اجتماعی غیردولتی را وظیفهای دینی، ملی و مدیریتی برشمرد و افزود: ثابت شده است كه بدون دخالت مردم امكان اداره جامعه وجود ندارد.
وي با اشاره به وجود مقاومتهايي در ابتداي راهاندازي شوراها در مقابل ارائه اختيارات به اين نهاد مدني، گفت: به دليل اعتبارات و امكاناتي كه در اختيار شورا و شهرداري قرار دارد، نهاد شورا در شهرها بهتر جا افتاد اما در روستاها نيز شوراها تلاش زيادي براي انتقال مشكلات به مسؤولان و انجام نقش حلقه واسط بين آنها و مردم داشتهاند.
افشاني تاكيد كرد: شوراها بايد به امور محلي و منطقه اي رسيدگي كنند و نمايندگان مجلس نيز به مسائل ملي و استاني بپردازند.
استاندار فارس در بخشي از سخنان خود ميزان درآمد محقق شده شهرداريهاي اين استان را چندين برابر كل اعتبارات عمراني فارس دانست و گفت: تنها درآمد محقق شده شهرداري شيراز در سال 94 بالغ بر 2.5 اعتبارات عمراني كل استان بوده است.
افشاني ادامه داد: شوراها بايد توسعه كارآفريني و به حداكثر رساندن مشاركت آحاد جامعه را مد نظر قرار دهند و با دخالت دادن بيشتر مردم در فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي خود را تقويت كنند.
وي با بيان اين كه يكي از مهمترين اقدامات شوراها مبارزه با فساد است، افزود: سرمايه به سه بخش فيزيكي، انساني و اجتماعي تقسيم ميشود و در سرمايه اجتماعي مهم ترين موضوع اعتماد جامعه و فساد مهم ترين مانع ايجاد اين اعتماد و در نتيجه توسعه است. فساد مانند موريانه آرام و خاموش حركت كرده و جامعه را از درون تهي ميكند. این در حالیست که شوراها به عنوان یک نهاد نظارتی می توانند نقش مفیدی در کاهش فساد در زمینه های مختلف اداری و اجتماعی داشته باشند.