رئيس كميسيون حمل و نقل و ترافيك شوراي اسلامي شهر شيراز گفت: مصوبه ايمني تردد عابران پياده توسط شورا براي اجرا به شهرداري ابلاغ شده است که بر اساس آن شهرداري ملزم به احداث پلهای مكانيزه عابر پياده در نقاط مختلف خصوصا نقاط حادثهخيز شهر خواهد بود.
رئيس كميسيون حمل و نقل و ترافيك شوراي شيراز:
مصوبه ايمني عابران پياده در شيراز ابلاغ شد
اضافه شدن یکصد اتوبوس درونشهري تا پايان سال
رئيس كميسيون حمل و نقل و ترافيك شوراي اسلامي شهر شيراز گفت: مصوبه ايمني تردد عابران پياده توسط شورا براي اجرا به شهرداري ابلاغ شده است. مهندس احمدرضا نقيبزاده صبح يكشنبه 27 تير طی نشستی با خبرنگاران گفت: براساس اين مصوبه شهرداري ملزم به احداث پلهاي مكانيزه عابر پياده در نقاط مختلف خصوصا نقاط حادثهخيز شهر خواهد بود.
وی با بيان اينكه براساس مصوبه شورا، شهرداری بايد تا پايان امسال 7 پل مكانيزه احداث كند، گفت: هزينه احداث هر پل مكانيزه 2 ميليارد تومان برآورد شده است كه از محل اعتبارات شهرداري تأمين و پرداخت خواهد شد.
نقیب زاده با اشاره به اعتبارات 3 هزار و 200 ميليارد توماني شهرداري شيراز، اختصاص بودجه 20 ميلياردی به ايمني عابران پياده را رقمي ناچیز دانست و تاكيد كرد: در حال حاضر تعداد 180 پل عابر پياده در نقاط مختلف شيراز وجود دارد كه براي تجهيز اين پلها به سيستم مكانيزه، نيازمند يك ميليارد و 300 ميليون تومان اعتبار هستيم.
نقيبزاده با بيان اينكه فارس و شيراز در كشور به لحاظ مرگ و مير ناشي از حوادث رانندگي رتبه بالايي دارد و این اصلاً شايسته جایگاه شهر شیراز نيست، گفت: مبحث ايمني عابران پياده و تصويب طرحي در اين ارتباط، با هدف كاهش حوادث رانندگي و خسارات ناشي از اين حوادث و ارتقای رضايتمندي شهروندان و حفظ حقوق شهروندي، دنبال شده است.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر، يكي ديگر از بندهاي مصوبه را پاكسازي پيادهروها اعلام و اضافه كرد: در شهر ديده شده كه پيمانكاران بعضي پروژهها هنگام ساخت و ساز كل پياده روها را با مصالح ساختماني مسدود كردهاند كه در اين مصوبه شهرداري ملزم به پاكسازي اين معابر است. نقيبزاده در عينحال گفت: در شرايط خاص و با انجام بررسيهاي كارشناسي، امكان اشغال يك سوم معبر پياده توسط سازندگان پروژههاي ساختماني وجود دارد كه فرد بايد حتما مجوز لازم را دريافت كند.
وي اصلاح و بهبود خطكشي معبر عرضي عبور عابر پياده از خيابانها را یکی دیگر از بندهای مصوبه مذکور دانست.
عضو شوراي اسلامي شيراز بسته شدن دروازه پلههاي برقي و آسانسور پلهاي عابر پياده در ساعاتي از شبانهروز را امري متداول در همه شهرها دانست و تاكيد كرد كه در بعضي ساعات شبانهروز كه تردد خودرو از خيابانها كمتر شده و عبور عابران نيز تعديل مييابد، اين اقدام انجام ميشود.
نقيبزاده البته رسيدن به سطح مناسبي از ايمني تردد عابران پياده از معابر را نيازمند اقدامات فرهنگي در خصوص رعايت اصول و قوانين رانندگي از يكسو و مراقبت لازم و عبور از معابر امن تعريف شده در قوانين از سوي شهروندان دانست.
عضو شوراي اسلامي شهر شيراز توجه شهروندان به عبور از مكانهاي خطكشي شده و پلهاي تعبيه شده عابر پياده را يك ضرورت در راستاي ايمني بيشتر عنوان و تاكيد كرد: تلاش براي ايمن شدن تمام معابر شهري، يك اصل انكار ناپذير است.
نقيبزاده يكي ديگر از مفاد مصوبه ايمنسازي تردد عابران پياده در شيراز را نظارت شوراي شهر بر تعبيه معابر با عرض مناسب و ايمن براي تردد شهروندان در تمام پروژههاي عمراني شهرداري عنوان و اضافه كرد: در تمام پروژهها، موضوع تردد ايمن عابران پياده مد نظر شورا بوده است اما گاهي احداث اين معابر در ساخت مد نظر قرار نميگيرد لذا براساس اين مصوبه، اجازه بهرهبرداري از پروژههاي جديد منوط به تاييد وجود معبر امن عبور عابران پياده از سوي شوراي شهر است.
وی همچنین از خريد 286 دستگاه اتوبوس درونشهري توسط شهرداري در سالهاي 93 و 94 خبرداد و گفت: تا پايان امسال یکصد دستگاه اتوبوس جديد به ناوگان حمل و نقل درونشهري شيراز اضافه خواهد شد.
عضو شوراي اسلامي شيراز همچنين از تخصيص 5 ميليارد تومان به خريد مينيبوس براي اجراي حمل و نقل مسافر در شهركهاي اقماري شيراز خبر داد.