کلیسای تاریخی "مریم مقدس" در محله سنگ سیاه شیراز میزبان اعضای کمیسیون حقوق شهروندی شورای شهر بود
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، رئيس كميسيون حقوق شهروندي شوراي اسلامی شهر شیراز شهر در دومین بازدید اعضای کمیسیون از عبادتگاههای اقلیت های مذهبی در شیراز با اشاره به پيشينه حضور ارامنه در ايران گفت: پیشینه تاریخی اقلیت ها در ایران از تمام جوامع قابل دفاع تر است و جامعه ارمني ها نیز طي سال هاي حضور در ايران در حوزه هاي مختلفي به كشور خدمت كرده اند و حتي اولين روزنامه هند را يك نفر از ارامنه شیرازی كه به اين كشور مهاجرت كرده بود به چاپ رساند. همچنین در تمام سلسله های تاریخی ارمنی ها در سمت های اداری و نظامی نیز حضور داشته اند.
تنوري افزود: اقليت مسيحي ایرانیان مهاجر به سایر کشورها، همواره در هر کجای دنیا بر هويت ايراني خود تاكيد دارند و آن را فریاد می زنند.
وي در خصوص حضور مسیحیان در تمامی عرصه های ملی از جمله دفاع مقدس ادامه داد: مسیحیان در تمام مراسم ایرانیان حضور دارند و تعداد شهداي داوطلب مسيحي دوران دفاع مقدس در نوع خود کم نظیر است و با توجه به اين موضوع جا دارد تا در نام گذاري اماكن مختلف شهر از نام شهداي داوطلب اقليت مسيحي نيز كه دوشادوش ساير رزمندگان از كشور دفاع كردند، استفاده شود.
عضو شوراي شهر شيراز گفت: در سال هاي گذشته در حوزه هاي فرهنگي و هنري ارامنه به ويژه در زمينه موسيقي افتخارات زيادي كسب كرده اند و در حوزه ورزشي نيز قهرمانان زيادي حضور چشم گیری داشته اند.
رییس کمیسیون حقوق شهروندی اظهار امیدواری کرد شهرداری و اوقاف توجه بیشتری به حفظ اماکن دینی اقلیت های مذهبی داشته باشند و ضمن تاکید بر احقاق حقوق اقلیت ها گفت: سيره پاك پيامبر (ص) نیز اینگونه بوده و ایشان همواره بر حفظ حقوق اقليت هاي ديني تاكيد داشتند.
تنوری در پایان سخنان خود این نکته را متذکر شد که بسياري از مشاهير جهان كه از شيراز عبور كرده اند از اين كليسا بازديد و در سفرنامه هاي خود به آن اشاره كرده اند.
در این مراسم میر دهقان مسئول امور اقليت هاي ديني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس نيز حضور داشت و با اشاره به سابقه تاريخي اين كليسا گفت: ارزش اين كليسا به حدي است كه حتي اساتيدي از دانشگاه هاي ايتاليا بارها براي ديدن ويژگيهاي اين كليسا به شيراز آمده اند.
رییس انجمن ارامنه شیراز نیز تلاش جهت حفظ اين كليسا را ميراثداري گذشتگان دانست و گفت: كارهاي جزئي مانند زه كشي و ايزوگام این مکان را انجام داده ايم و آنچه در توان داشته ایم برای حفظ این بنای تاریخی انجام داده ایم. اين كليسا مانند يك نگين در بافت قديمي شيراز است و مي تواند با جذب گردشگران خود سوددهي داشته باشد اما امروز شاهديم كه اين كليسا در كناري افتاده و با توجه به وضعيت آن به نظر مي رسد دارد نفس هاي آخر را مي كشد.
هرموند آراتونیان با اشاره به تعداد بسیار اندک و در حدود 30 نفر مسیحی در شیراز افزود: ارامنه شيراز هيچ منفعت شخصي در اين كليسا ندارند و ما از جيب خودمان براي مرمت و سرپا نگه داشتن اين كليسا هزينه كرديم و تقاضا داريم نسبت به حفظ و مرمت اين اماكن كه جنبه تاريخي نيز دارند توجه بيشتري شود.
وي در پاسخ به سوال حاضرین در خصوص حقوق شهروندی مسیحیان در شیراز گفت: ما در زمينه حفظ حقوق شهروندي با كسي تفاوت نداريم و حتي در برخي موارد كه افراد متوجه مي شوند ما ارمني هستيم احترام بيشتري به ما مي گذارند. مشكلات معيشتي نيز مربوط به همه كشور است و تفاوتي ميان ما و ديگران نيست، اما در برخي موارد اقليت ها با مشكل مواجه مي شوند.
لازم به توضیح است از نکات مهم معماری کلیسا نمای خارجی چهارگوش است که هیچ گونه اثری که حکایت بر کلیسا بودن این ساختمان باشد، دیده نمی شود ولی از داخل تالار،کلیسا گنبدی شکل است. تالار نماز خانه کلیسا یکی از بناهای ساخته شده ظریف باستانی و هنری قرن هفدهم میلادی است که به دست هنرمندان ارمنی و مسلمان شیراز ساخته شده است.