نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت با مدیران سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری
دکتر علی ناصری: کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت پرچم دار مدیریت یکپارچه شهری است.
مهندس ابراهیم صبوری: روزگاری شیراز جزء زیباترین شهرهای جهان بود!
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، هشتمین جلسه کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر شیراز با هدف هم اندیشی اعضای کمیسیون با مدیران و مسئولین سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در دفتر مدیرعامل سازمان در حالی برگزار شد که رؤسای کمیسیون های " گردشگری و زیارت " و " فرهنگی و اجتماعی " نیز حضور داشتند.
در این نشست رییس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورا، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری را یکی از مهم ترین سازمان های 12 گانه شهرداری خواند و آن را از جهات محتلف حائز اهمیت دانست.
دکتر علی ناصری با بیان این مطلب که اعضای کمیسیون در نظر دارند به منظور تعامل بیشتر از کلیه سازمان های شهرداری بازدید بعمل آورند، اظهار امیدواری کرد این جلسه نقطه شروعی برای هماهنگی بین شورا و دیگر ارگان ها به منظور حفاظت از محیط زیست و فضای سبز شهری و باغات که ریه های شهر محسوب می شوند باشد.
وی در خصوص بیان برخی انتقادات به عملکرد شهرداری گفت: نقد، شفاف سازی و جلاسازی است و یک نقد اصولی می تواند در بهبود عملکرد اجرایی سیستم بسیار سازنده باشد. البته در کنار نقد، باید محاسن نیز دیده شود و راهکارهای خوب و مؤثری در کنار آن ارائه گردد.
این عضو شورا، مجموعه شهرداری و شورا را درکنار یکدیگر و دوشادوش هم خواند و اظهار داشت: در شهرهای بزرگ، شهرداری ها از مهم ترین جایگاه برخوردارند زیرا شهردار به همه موضوعات شهر اشراف و احاطه دارد. امروز نیز دیگر به شهرداری نگاه معمولی نمی شود بلکه همه اقشار با دیدی اثرگذار به شهرداری نگاه خواهند کرد بنابراین هر آسیبی که شورا متحمل شود، این آسیب متوجه شهرداری و با لعکس خواهد بود.
وی همچنین در جهت تلاش برای رسیدن به یک مدیریت واحد شهری اظهار داشت: در همین مدتی که از عمر شورای پنجم گذشته است در کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت، مصوباتی را به تصویب رساندیم تا موضوع تاسیس کانال مشترک شهری پیگیری شود و با توجه به بحث ترافیک مهلت دادیم تا موضوع بصورت پایلوت منطقه ای شروع شود و بعد از آن به سمت تاسیس پایلوت شهری که زمینه آن نیز فراهم است برویم.
دکتر علی ناصری همچنین در خصوص عملکرد کمیسیون در راستای آبیاری فضای سبز شهری و باغات افزود: در بحث آب، با توجه به بحران آب و فرونشستهایی که در بخش هایی از زمین داریم تیم های تخصصی تشکیل شده و کارهایی را انجام داده ایم که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
رییس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورا در خصوص مزایای راه اندازی تصفیه خانه های لوکال اظهار داشت: احداث تصفیه خانه های لوکال از جمله قصردشت، قصرقمشه، محدوده زیباشهر و منطقه 7 را در دستورکار خواهیم داشت که تاییدیه های مربوطه نیز از سازمان محیط زیست آمده است. تصفیه خانه شماره یک، فاضلاب 450 هزار نفر و تصفیه خانه شماره 2 فاضلاب 600 هزار نفر از شهروندان را تحت پوشش قرار می دهد که بهره برداری نهایی تصفیه خانه شماره 2 آذرماه 97 خواهد بود و هم اکنون در حال پیگیری این موضوع هستیم که کلنگ فاز 2 تصفیه خانه شماره 2 نیز به زمین زده شود و شروع بکار کند که اگر این حمیت وجود داشته باشد و این اتفاق خوب صورت پذیرد فاضلاب دو میلیون شهروند را در بر خواهد گرفت و از این طریق می توان آبیاری باغات به خصوص در ارتفاعات را رقم زد و در پی آن از چاه ها فقط در جهت تامین آب شرب مردم و از تصفیه آب فاضلاب به منظور آبیاری فضای سبز و باغات استفاده خواهد شد.
این عضو شورا در راستای ساماندهی مشاغل مزاحم نیز اذعان داشت: به زودی از سازمان میادین و ساماندهی مشاغل بازدید خواهیم داشت و اعلام نموده ایم که مشاغل مزاحم می بایست به منظور تلطیف فضای شهری ساماندهی گردد و مشاغل آسیب زا در خارج از محدوده شهر فعالیت نمایند.
وی همچنین در خصوص حفظ باغات بر این نکته تاکید کرد: تلاش خواهیم نمود با همکاری استاندار و ارگان های ذیربط با مافیایی که در راستای تخریب باغات وجود دارد برخورد قاطع صورت پذیرد.
در ادامه این نشست نایب رییس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورا نیز با اظهار تاسف از وضعیت فضای سبز شهر شیراز در مقایسه با سایر شهرهای کشور و جهان بیان داشت: می خواهم از منظر انتقادی وارد بحث شوم. متاسفم برای شهری که روزگاری جزء زیباترین شهرهای جهان بود و به علت بی کفایتی و بی توجهی مدیران هم اکنون حتی در رده شهرهای زیبای ایران هم جای ندارد.
مهندس ابراهیم صبوری افزود: در برآورد یکی از روزنامه های پرتیراژ انگلستان به نام دیلی تلگراف، شیراز جزء 35 شهر زیبای دنیا نیز نبود اما شهر اصفهان در صدر این فهرست قرار گرفت و تنها دلیل این امر نیز، بی کفایتی ماست که شیراز را شهری نازیبا و زشت نموده است.
وی ضمن انتقاد از عملکرد مدیران در خصوص عدم فضاسازی شهری اظهار داشت: در شیراز فضاسازی شهری اتفاق نیفتاده و همه چیز در راستای زشت شدن این شهر است. اگر باغات شیراز نبود این شهر دچار خفگی می شد اما به لطف خداوند و به دلیل وجود باغات شیراز، بهترین فضای تنفسی را دارا هستیم اما نمی توانیم ازآن استفاده نماییم و بهره ببریم.
نایب رییس کمیسیون خدمات شهری در خصوص پارک 580 هکتاری و مشکلات آن یادآور شد: پارک 580 هکتاری با صد میلیارد بدهی تاکنون هیچ جاذبه ای را برای شهر شیراز ایجاد نکرده است.
نایب رییس شورا همچنین در راستای وضعیت نامطلوب شهر شیراز بعنوان یک شهر توریستی خاطرنشان کرد: هر مسافری که به شیراز سفر می کند از منظر نازیبای شیراز گله می کند و این برای شهری که می خواهد یک شهر توریستی باشد اصلا مناسب نیست.
این عضو شورا با اظهار این مطلب که فریاد خشکسالی برای شهر شیراز بهانه ای واهی است افزود: هنوز نتوانسته ایم با ارگان های دیگر به تعامل برسیم و این مشکل را حل کنیم تا درختان قطع نشوند. ومی بینیم که جای درختان قطع شده نیز، درختی کاشته نشده است. همچنین به علت عدم تعامل شهرداری و اداره برق در بافت مرکزی و تاریخی شهر شاهد خطوط برق هوایی می باشیم که علاوه بر تخریب منظر شهری، شاهد قطع شاخه های بلند درختان به دلیل برخوردشان با خطوط هوایی برق هستیم که در مقایسه با شهر اصفهان جلوه بسیار ناموزون و نازیبایی را بوجود آورده است.
مهندس ابراهیم صبوری با اظهار نگرانی و نارضایتی در خصوص وضعیت نامساعد بارانداز زباله در منطقه 3 اذعان داشت: به دلیل بارانداز زباله در محدوده پر تراکم منطقه 3، مردم دچار ناراحتی و عذاب شده اند. و به دلیل وجود تعفن شیرابه های آن و آلودگی محیط و گرفتاری هایی که برای شهروندان ایجاد می نماید ضروری است هرچه سریع تر موضوع حل و فصل گردد و بارانداز زباله به مکانی در خارج از شهر انتقال یابد.
عضو دیگر کمیسیون خدمات شهری نیز در ادامه اظهارات مهندس ابراهیم صبوری بیان داشت: نگرانی ها در خصوص پارک 580 هکتاری بجاست. قرار بر این بود که کار فازبندی گردد که این اتفاق صورت نگرفت لیکن فرصت خوبی برای شورای پنجم است که در این خصوص درایت نماید و کمبودها را جبران کند.
سیروس پاک فطرت در خصوص فعالیت های صورت گرفته توسط شهرداری اضافه کرد: طبق آمار، بالغ بر یک میلیون نهال در این شهر کاشته شده است و خریداری بخشی از باغات قصردشت و گروه یک نیز به منظور حفظ باغات صورت گرفته است و مدیریت ارتفاعات و مدیریت حرائم نیز به همین منظور در شهرداری شیراز تشکیل شده است.
وی اظهار امیدواری کرد در شورای پنجم شرایط به سمتی پیش برود تا از بروز مشکلات جلوگیری گردد.
امامی عضو دیگر کمیسیون نیز ضمن تایید سخنان دکتر ناصری در راستای تشکیل مدیریت واحد شهری اظهار داشت: باید در بحث مدیریت جامع شهری تلاش نماییم و کلیه ادارات و نهادهای دولتی را بسیج کنیم تا خدمات خود را از طریق کانال مشترک برای مردم عرضه کنند و شورا نیز باید با یک نگاه بالادستی شهر را برای مدیریت جامع آماده نماید.
وی همچنین موضوع تکریم ارباب رجوع را مطرح و بر آن تاکید کرد و خواستار توجه خاص به این مبحث مهم شد.
دومین و آخرین دستورکار این نشست که با حضور روسای کمیسیون های گردشگری و زیارت و فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت موضوع جانمایی المان غول پیکر در کوه های اطراف شهر شیراز و در ایام نوروز بود که توضیحات آن توسط رییس کمیسیون گردشگری ارائه گردید.
رییس کمیسیون گردشگری و زیارت شورا ضمن بیان این مطلب که مبحث گردشگری یکی از راه های رونق اقتصادی برای شهر شیراز است گفت: با رونق گردشگری می توان یکی از معضلات جامعه از جمله بیکاری را حل نمود.
وی افزود: هم اکنون در شهر شیراز جاذبه هایی وجود دارد که برای برخی گردشگران تکراری است و ما نیازمند آن هستیم که به منظور جذب بیشتر گردشگر و توسعه صنعت گردشگری بر وجود این جاذبه ها بیفزاییم.
سولماز دهقانی اظهار داشت: کوه هایی که در اطراف شهر شیراز به خصوص از سمت جنوب وجود دارد مکان مناسبی برای جانمایی المان غول پیکری است که با نصب مناسب و نورپردازی آن در شب می توانیم جاذبه بی نظیری را برای شهر شیراز ایجاد نماییم تا از فاصله دور نیز چشم انداز زیبایی برای شهر شیراز و در دید مسافران و گردشگران ایجاد نماید.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز در خصوص موضوعات مطرح شده در این نشست خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم در جهت حفظ و حراست باغات قصردشت و دیگر باغات تدابیر مناسبی بیندیشیم و مساله فاضلاب ها را که جزء اولویت های رفاه شهروندی است، نیز مدنظر قرار خواهیم داد.
لیلا دودمان در خصوص موضوع جانمایی المان های غول پیکر تاکید کرد: با توجه به اینکه المان ها بار فرهنگی خاصی برای شهر شیراز دارد و فرهنگ شهر شیراز را تداعی می کند ضروری است، طرح المان غول پیکر، پیوست فرهنگی نیز به همراه داشته باشد.
لازم به توضیح است در پایان این نشست مقرر شد نصب المان غول پیکر با نظارت و هماهنگی کمیسیون های "معماری و شهرسازی"، "فرهنگی و اجتماعی"، "خدمات شهری، محیط زیست و سلامت" و "گردشگری و زیارت" و اجرا و پیگیری "سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری" صورت پذیرد.
در این دیدار مهندس معصومی مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری نیز ضمن ارائه گزارشی ازسند چشم اندازسازمان، از تعداد 28 پروژه و 67 ریزپروژه در سال 1396 خبر داد و عنوان کرد که تمامی پروژه ها بصورت صددرصدی به اجرا درآمده اند.
وی ایجاد محیط گردشگری بالقوه، جلوگیری از تخریب باغات، توسعه پایدار فضای سبز و افزایش سرانه فضای سبز را از برنامه های سند چشم انداز خواند.
مهندس معصومی با ارائه گزارشی تصویری از وضعیت المانهای شهر شیرازنیز گفت: با انجام فراخوان در خصوص المان های نوروزی، استفاده بهتری از هنرمندان شهرمان خواهیم کرد و با این کار ضمن زیباسازی شهر، اثرات ماندگار این عزیزان را به شهروندان نشان خواهیم داد.
وی از جمله موارد مهم پیش روی را تامین منابع آبی و مسائل مرتبط با خاک در مبحث فضای سبز و نیازمندی ارتفاعات به شبکه آبیاری دانست.