رئیس کمیسیون حقوق شهروندی شورای شهر شیراز گفت: کلانشهر شیراز جاذبههای تاریخی و گردشگری زیادی دارد اما قطعا برای کسانی که چندین بار به این شهر سفر کردهاند این جاذبهها جذابیت خود را از دست داده است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، «احمد تنوری» معتقد است برای ایجاد جاذبههای جدید گردشگری باید به انواع گردشگری توجه کرد. به گفته وی اگر براساس انگیزه گردشگر به مقوله گردشگری نگاه کنیم؛ با گردشگریهای قومی، فرهنگی، تاریخی، طبیعتگرا، تفریحی و کاری مواجه هستیم اما اگر گردشگری را براساس هدف بررسی کنیم شامل گردشگری تفریحی و استفاده کننده از ایام تعطیلات، درمانی، فرهنگی و آموزشی، اجتماعی، ورزشی، مذهبی، زیارتی و بازرگانی میشود.
تنوری بر این باور است اگر چه در وضعیت موجود باید به بازار گردشگر داخلی برای تقویت اقتصاد شهر توجه کنیم اما نمیتوان روی بازار گردشگر خارجی در شرایط کنونی چندان حساب کرد.
وی ادامه داد: ضعف زیرساختها به ویژه در بخش صنعت، کمبود مسیرهای مستقیم پروازی به کشورهای توریست فرست جهان، ادامه روند ایران ستیزی و ایران هراسی در رسانه های پرنفوذ خارجی و برخی قوانین و مقررات که حافظ ارزش های دینی و فرهنگی ماست؛ دلایلی هستند که با وجود آنها نمیتوان چندان برای آینده جذب گردشگر غیرمسلمان خارجی رویا پردازی کرد.
این عضو شورای شهر از تخریب بافت های تاریخی در همه شهرهای کشور به ویژه شهر شیراز انتقاد کرد و گفت: اینکه در بافتهای تاریخی به بهانه جذب گردشگر، هتل احداث می کنند اما برای رونق بخشی و دسترسی به حریم هتل، آثار و بافتهای تاریخی را تخریب و کالبد بافت را ویران میکنند اصلا درست نیست اما گاهی عنوان کردن این مسائل را به حساب عصبیتها و بومی گرایی میگذارند.
وی در پاسخ به این سوال که شیراز به عنوان مقصد گردشگری، شهر ارزانی است یا خیر، تأکید کرد: فاصله معناداری میان سطح زندگی و سرانه امکانات در مناطق مرفهنشین شهر نسبت به مناطق محروم و کمتر برخوردار وجود دارد و برای همین است که می توان گفت شیراز از شهرهای گران در کشور محسوب میشود.
رئیس کمیسیون حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: وجود امکانات اقامتی برای گردشگران در سطوح مختلف یکی از فاکتورهایی است که موجب شده این کلانشهر در ایام تعطیلات به یکی از مقاصد اصلی گردشگران داخلی تبدیل شود هرچند موضوعاتی دیگری مثل نابسامانی امکانات بهداشتی در سطح شهر نیز شاید در کم و زیاد شدن گردشگران نقش داشته است.
وی به موضوع ساماندهی سرویسهای بهداشتی در سطح شهر اشاره کرد و با انتقاد از تخصیص شش میلیارد و هفتصد میلیون تومان به احداث پروژه باغ بانوان افزود: اگر بخشی از همین مبلغ به ساماندهی سرویسهای بهداشتی اختصاص مییافت؛ بسیاری از مشکلات حل میشد چرا که باغ بانوان یک پروژه شکست خورده می باشد و در طول این سالها از آن استقبال نشده است.
این عضو شورای شهر معتقد است شهرداری باید حساسیت بیشتری در این رابطه به خرج می داد و در بودجه سال 97 ردیف بودجه مستقلی برای احداث سرویسهای بهداشتی جدید در نظر میگرفت.
تنوری ادامه داد: اگر بخش خصوصی در زمینه احداث و کسب درآمد از سرویسهای بهداشتی به میدان آید شاید در کنار سرویسهای عمومی متعلق به شهرداری شاهد سرویسهای بهداشتی تمیزتر در سطح شهر باشیم به طوری که گردشگران با پرداخت هزینههای عادلانه بتوانند از آنها استفاده کنند.
تنوری بر این باور است که نباید در رابطه با موضوع خانه مبله ها در کلانشهر شیراز نسبت به شهرهایی مثل مشهد مقدس، کیش و شهرها و روستاهای استانهای شمالی سختگیری بیشتری اعمال شود چرا که این گونه سختگیری ها به ضرر اقتصاد گردشگری شیراز خواهد بود.
وی اظهار کرد: اگر قرار است قانونی تصویب شود که اجاره کوتاه مدت خانه یا اتاق را محدود یا ممنوع کند این قانون باید همه جا اجرا شود.
به گفته تنوری ممکن است بگویند ایجاد هتل، مهمان پذیر و خوابگاه مجوز میخواهد، این درست است اما به نظر می رسد مالکان میتوانند براساس قوانین موجود از جمله قانون روابط مالک و مستاجر، ملک خود را هر مدت زمان که بخواهند اجاره دهند مگر اینکه قانون موجود اصلاح شود.
منبع: خبرجنوب