سی و یکمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با موضوع بررسی پتانسیل ها و چالش های پیش روی حوزه معاونت اجرایی در منطقه چهار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «علی ناصری» در این کمیسیون گفت: نشست کلی با حضور شهرداران مناطق، روسای سازمانها، شهردار شیراز و معاونت خدمات شهری ۶ خرداد ۱۳۹۷ برگزار و برنامه های کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در سال ۹۷ طبق برنامه زمانبندی اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به پدیده گردو غبار در شیراز گفت: شیراز برای نخستین بار با این حجم از گردو غبار مواجه شده است که زنگ خطری برای استان و شیراز است.
وی افزود: با توجه به اینکه این گردو غبار از شمال عربستان و جنوب عراق نشات میگیرند اما برخی عوامل داخلی مثل خشک شدن تالابها هم در بروز این پدیده بی تاثیر نبوده است.
ناصری گفت: این گردوغبارها باعث کاهش دید در برخی استانهای جنوبی و جنوب غرب شد به گونهای که میزان دید در شیراز از ۵ کیلومتر به ۸۰۰ متر رسیده است.
وی افزود: براساس گزارش سازمان محیط زیست، میزان گرد و غبار موجود در هوا ۳۶۰ میلی گرم در مترمکعب رسیده است.
ناصری با بیان اینکه میزان گرد و غبار در شیراز رو به کاهش هست و درروزهای آینده از شیراز به سمت جنوب استان عبور میکند، ابراز عقیده کرد: اگر پیش بینی و کار علمی و عملی نکنیم درآینده باز شاهدگردوغبار خواهیم بود.
دکتر ناصری از کاشت نهال، مالچ پاشی، احیای تالابهای خشک شده و باروری ابرها به عنوان مهمترین راهکارهایی برای رفع این پدیده یاد کرد و افزود: امید داریم که این کمیسیون نیز عضو ثابت ستاد بحران استانی در این زمینه شود تا با برنامهریزی های علمی در جهت سلامت، محیط زیست و خدمات شهری برای پیشگیری این پدیدهها گام برداریم و به سمتی برویم که شاهد پدیده گردو غبار با این حجم نباشیم. به گفته وی، زنگ خطر نواخته شده و باید مسئولین استانی و کشوری دست دردست هم دهند تا سلامت مردم را حفظ کنند. وی از پیگیری ساماندهی دکل های مخابراتی، ساماندهی بتن ریزان انتهای شهرک گلشن، انتقال کارخانه سیمان، روغن نباتی و پشم شیشه به خارج از حریم شهر، ساماندهی کپر نشینی کوچه ۲۹ امیرکبیر با همکاری ارگانهای مسئول، شناسایی و رسیدگی به دامداری های غیرمجاز و ذبح های غیر مجاز و پیگیری عدم کیفیت اسفالت تولید شده توسط کارخانه تولید اسفالت شهرداری به عنوان اقدامات این کمیسیون یاد کرد.
ناصری افزود: عدم تغییر کاربری غرفه های میادین و تره بارو ساماندهی وضعیت بارفروشان در دستور کار قراردارد.
دکتر ناصری تاکید کردکه، سلامت مردم اولویت کار است و این مهم همواره در دستور کار کمیسیون قراردارد.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به متصل نبودن برخی از مناطق شیراز به سیستم فاضلاب شهری گفت: با توجه به اینکه فاضلاب خانگی در برخی قسمتهای منطقه ۴ رها میشود پیگیری و رفع این مشکل نیز در دستور کار کمیسیون قراردارد. وی افزود: باتوجه به اینکه اتش نشانی جز مشاغل سخت محسوب می شود اما نیروهای شاغل در این سازمان که سخت ترین کارها را به جان میخرند، در زمان بازنشستگی حمایت نمیشوند.
دکترناصری با اشاره به کمبود نیروی حوزه خدمات شهری منطقه چهار گفت : بکارگیری نیروهای باتجربه وایجاد امنیت شغلی برای آنها باید در دستور کار قراربگیرد. دکتر ناصری گفت: بررسی اینکه ایستگاه های آتش نشانی در منطقه چهار با جمعیتی بالغ بر ۲۶۰ هزار نفر جمعیت به تعداد استاندارد است یا خیر، بررسی اینکه امکانات سازمان آتش نشانی در مواقع بحرانی می تواند جوابگو باشد و پیگیری این موضوع که آیا خدمات برای نیروهای سازمان آتش نشانی که جان بر کف هستند به نحو مطلوب انجام میشود یا خیر باید در دستور کار قرارگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: ارامستان دارالسلام جز تاریخ ماست که باید بهطور اساسی حفظ ومرمت شود. وی همچنین،ساماندهی و بهسازی تأسیسات روشنایی پارکها و معابر، ساماندهی و انتقال مغازه های باربری از خیابان باربری، راه اندازی شهر اهن در جنوب شیراز و ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی مغازه ها را از دیگر موارد درحال پیگیری برشمرد.
«سیروس پاکفطرت» عضو شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست گفت: باغ بزرگ و زیبای جنت، فرصت خوب منطقه چهار است که بهعنوان کمپ بزرگی برای هموطنان از سراسر کشور محسوب میشود. وی افزود: امید داریم با تلاش مجموعه شهرداری منطقه۴، این باغ همواره سرزنده، شاداب، سرسبز و مهیا نه برای ایام عید بلکه در طول سال باشد. وی با اشاره به انتقال سایت آهن فروشان با کمک شهرداری منطقه۴ گفت: انتقال مغازه های باربری در خیابان باربری به عنوان یک معضل منطقه چهار است که بروز این مشکل در این منطقه نسبت به مناطق دیگر ازحساسیت بیشتری برخوردار است.
پاک فطرت افزود: سایت سنگ فروشان در بلوار امیرکبیر نیز باید ساماندهی شود. عضو شورای اسلامی شهر ادامه داد: درصورت تحقق انتقال کارخانه سیمان، این مهم میتواند به عنوان یکی از کارهای ماندگار شورای پنجم محسوب شود.
دکتر «قاسم مقیمی» عضو شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه گفت: کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدماتشهری در واقع بارهای این شهر را به تنهایی به دوش می کشد.
وی افزود: شورای شهر، شورای شهرداری نیست وشورا تلاش می کند برای زنده ماندن شهر. وی شهر راموجودی زنده دانست و گفت: شهر برگرفته ازتفکر انسان و ساخته دست بشر است.
دکتر مقیمی افزود: اگر خدمات یکسان درشهر ارایه داده شده بود، بافتهای فرسوده و معضل حاشیه نشینی در شهر به وجود نمیآمد.
وی مشکلات شهر را به دلیل ناهمگون بودن سایر ادارات دانست و گفت: اداره شهر و زنده ماندن شهر مستلزم هماهنگی بین تمام دستگاه های خدمت رسان شهری و در نهایت مدیریت یکپارچه شهری است.
دکترمقیمی براین باور است که، همه دستگاهها باید در راستای رفع مشکل شهر قدم بردارند تا وضعیت شهر و مردم بهتر ازاین شود.