امروز: یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲
شورای اسلامی شهر شیراز

شورای اسلامی شهر شیراز

دکتر ناصری: توسعه فضای سبز مرکز شهر در دستور کار قرار دارد

دکتر ناصری: توسعه فضای سبز مرکز شهر در دستور کار قرار دارد

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شودای اسلامی شهر شیراز گفت: باید فضای سبز مرکز شهر را به دلیل حضور توریست توسعه داد و بقیه مناطق را به کاشت درختانی متناسب با اکولوژیک منطقه اختصاص داد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «علی ناصری» در نشست خبری در آخرین روز هفته محیط زیست گفت: هم اکنون علیرغم اینکه تقریباً بر روی تمام رودخانه‌های دائمی کشور سد احداث شده و محیط زیست کشور به ویژه تالاب‌ها و رودخانه‌ها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌اند ولی متاسفانه مدیریت منابع آب کشور کماکان با مشکلات جدی از جمله تامین آب با توجه به رشد جمعیت، عدم توازن بین تامین و مصرف آب در بخش های مختلف نیازهای انسانی، کشاورزی و محیط زیست، افزایش آلودگی منابع آب و کاهش پتانسیل بهره برداری از منابع آب و پیدایش بحران‌های عمومی آب در مقایسه ملی و منطقه ای مواجه است و عملا راهبرد توسعه سدسازی در ایران نه تنها محیط زیست را به شدت تهدید کرده بلکه چشم انداز روشنی نیز در زمینه مدیریت آب کشور پیش‌رو نگذاشته است.

وی با بیان اینکه ایران به سمتی می‌رود که به زودی جز کشورهای با بحران و کمبود آب خواهد بود، ادامه داد: ایران یک درصد جمعیت کل جهان را به خود اختصاص داده است ولی سهم کشورمان از منابع آب تجدیدپذیر فقط ۳۶/ درصد است.

به گفته ناصری، طبق آمارهای وزارت نیرو در کشور، از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب پتانسیل سالانه آب تجدید شونده، ۹۲ در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب شهری و روستایی و ۲ درصد در بخش صنعت مصرف می شود و در شرایطی که طبق میانگین جهانی سهم کشاورزی از پتانسیل منابع آب تجدید شونده ۷۰ درصد سهم مصرف ۸ درصد و سهم صنعت ۲۲ درصد است.

وی افزود: برآوردها نشان می‌دهد سالانه یک درصد به مساحت بیابان‌های ایران افزوده می‌شود همچنین بر اساس تحقیق انجام شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کشور در ۳۰ سال گذشته حدود ۳۰ درصد به مساحت بیابان‌های ایران افزوده شده است.

ناصری ادامه داد: هم اکنون از ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت کشور، ۳۲ میلیون هکتار در محدوده های بیابانی قرار دارند که از این میزان بیش از ۷ میلیون هکتار کانون‌های بحرانی هستند

وی با بیان اینکه هم اکنون متاسفانه در ۹۸ درصد از نظام تولید در کشور و به تبع در شهر شیراز در محصولات باغی و زراعی مبتنی بر روش استفاده از نهادهای شیمیایی است، اضافه کرد: پرداخت یارانه به سموم و کودهای شیمیایی در سال‌های گذشته موجب شد که کشاورزان رغبت چندانی به استفاده از سایر روشهای مبارزه با آفات، امراض و علفهای هرز نداشته باشند.

به گفته وی، بررسی میزان مصرف سموم شیمیایی طی ۵۵ سال گذشته در کشور نشان می‌دهد که به طور میانگین ۲۸.۳۸ تن از انواع سموم شیمیایی با سرانه ی ۱.۳۵ کیلوگرم در هکتار و ۵۷ کیلو گرم برای هر نفر توزیع شده که ترکیب سموم مصرفی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در سال‌های اخیر در استان فارس و شهر شیراز با اجرای سیاست مصرف بهینه کود و سم و جایگزین آن با سایر روشهای غیر شیمیایی و بیولوژیک مصرف سموم تا حدی کاهش داشته اما این موضوع هنوز یکی از نگرانی ها و چالش های سلامتی و محیط زیست در کشور است.

وی افزود: تحقیقات نشان داده است خاکهای زراعی و باغی از نظر مواد نیز فقیر و اکثراً با کمبود فقر مواجه هستند از این رو مصرف کودهای شیمیایی در کشور با رشدی روز افزون همراه بوده است.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز گفت: استفاده بی رویه از مصرف کودهای شیمیایی اگر چه در کوتاه‌ مدت موادمغذی مورد نیاز اراضی کشاورزی را تامین و بهره برداری بیش از اندازه را ممکن می‌کند اما در بلند مدت باعث از بین رفتن کیفیت خاک می شود.

وی افزود: سرانه فضای سبز شیراز هفت متر مربع به ازای هر نفر است که با احتساب ارتفاعات پیرامونی تقریباً ۲۱.۶۶ متر مربع برای هر نفر است.

ناصری با اشاره به اینکه امسال میزبان روز جهانی محیط زیست، کشور هندوستان با شعار غلبه بر آلودگی پلاستیکی برگزار شد، ادامه داد: میزان پسماند ورودی به سایت دفن برمشور یکهزار و ۱۰۰ تن در روز است که از این میزان، زباله خانگی۹۴۴ تن و زباله بیمارستانی و عفونی ۷ تن را شامل میشود.

ناصری همچنین، میزان زباله تفکیک شده در کارخانه پردازش را ۷۰۰ تن در روز بیان کرد و گفت: میزان پسماند دفن شده ۴۰۰ تن در روز و هزینه جمع آوری، حمل و دفن زباله را ۵۲۸ میلیارد ریال است.

وی افزود: با مکاتبات انجام گرفته در نظر داریم سایت برمشور بروز تر شود.

دکتر ناصری افزود: بایدفضای سبز مرکز شهر را به دلیل حضور توریست توسعه داد و بقیه مناطق را به کاشت درختانی متناسب با اکولوژیک منطقه اختصاص داد.

۱۳۹۷/۰۳/۲۴ - ۰۷:۴۹:۰۱

دیدگاه های شما