رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به پخش مسابقهی فوتبال ایران مراکش از تلویزیون شهری در شیراز و حضور زنان و مردان در کنار هم برای تماشای آن بدون هیچ مشکل و تنشی، تاکید کرد که میتوان زمینه را برای حضور زنان در ورزشگاهها فراهم کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، «لیلا دودمان»رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر شیراز با تصریح اینکه هر امر اجتماعی میتواند خواسته یا ناخواسته پیامدهایی را بهدنبال داشته باشد، گفت: مقابله با برخی عوارض از راه حذف یک خواستهی اجتماعی راه حل منطقی و معقولی نیست.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین کارکردهای مدیریت شهری، افزایش سطح همبستگی اجتماعی و تعریف فضاهای گوناگون است، گفت: بدیهی است که زندگی شهری هرچند که با گستردگی جمعیت و توسعه روزافزون مکانهای فیزیکی توام شده اما این دگرگونیها منجر به شکل گیری فضاهای تک سلولی و منفرد در میان شهروندان شده است.
دودمان افزود: اگر چه این امر میتواند بستری مناسب برای افزایش سطح استقلال و آزادیهای فردی و توسعه حق انتخاب انسانی بدون مولفه های فرهنگی، اجتماعی و سنتی اجتماعی فراهم کند اما از دیگر سو و به دلیل مغایرت با ذات زیستاجتماعی و نیازهای جمع گرایانه روانی بشری میتواند به بستری در برای افزایش بیماریهای روحی و روانی و در نتیجه آسیبهای اجتماعی تبدیل شود.
این عضو شورای شهر شیراز با این اعتقاد که مدیریت شهری باید به شکل هوشمندانه ضمن رعایت حریم اشخاص و ورود نکردن در دامنه فردی زندگی شهروندان بسترهایی برای مشارکت داوطلبانه آنان فراهم کند، خاطرنشان کرد: چنین اقداماتی میتواند فضای شهر را از فضایی فرسوده، فرو مرده و منفعل به محیطی زنده و پویا مبدل کرده و از این رهگذر به گسترش فعالیتهای خرد اقتصاد شهری نیز کمک شایانی کند.
دودمان ا دامه داد : آنچه که در جریان نمایش بازی تیم ملی فوتبال ایران و مراکش در پارک آزادی شهر شیراز واقع شد اگر حلقهای از زنجیری بهمپیوسته اقدامات شهرداری در جهت تعریف فضاهای مشترک شهری به منظور ایجاد مشارکت پویا و ارتباط اجتماعی زنده شهروندان شهری باشد، بیتردید اتفاق میمون و مبارکی ا ست.
به گفته وی، نزدیک به دو هزار شهروند صرفنظر از طبقه اجتماعی و اقتصادی و تمایلات سیاسی و فرهنگی در یک محیط آرام و واحد گرد هم آمده و برای یک امر ملی شادی کردند و این نشاندهنده نیاز جامعه به نشاط و شادابی و وظیفهی مدیریت شهری در فراهم کردن بسترهای آن است.
ر ئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شیراز ادامه داد: در چنین فضایی جنسیت و گرایشات فردی اهمیتی نداشته و اشخاص تنها با عنوان یک شهروند در کنار یکدیگر قرار گرفته و فضایی آکنده از شادمانی و سرور را به صورت خودجوش تولید و عرضه داشتند.
دودمان گفت: یقینا پدیده ی تماشاگری در فوتبال ، که برای بسیاری از شهروندان جذابترین ورزش است ، اگر در یک مکان مشترک و عمومی انجام شود، اگر از حالت مقطعی، زودگذر و موقتی خارج و تبدیل به یک جریان اجتماعی سود مند شود، میتواند تمرینی برای تقویت ارزشهای جمعی، سازگاری اجتماعی، ارتقاء روحیه همبستگی و وفاق ملی، و پر کردن اوقات فراغت به نحو مطلوبی باشد.
دودمان که اعتقاد دارد این موارد میتواند روابط اجتماعی مستحکمی را بین مردم ایجاد کند و جریان جامعه پذیری و فرهنگ پذیری یک جامعه را تسهیل کند، گفت: تجربه پخش زنده فوتبال جامجهانبی در پارک آزادی باید توسط مدیران شهری مورد توجه جدی قرار بگیرد و همه برنامه ریزیهای اجتماعی و فرهنگی را در راستای فراهم کردن بستر لازم در جهت ایجاد چنین فضاهایی در بیشتر نقاط شهر هدایت کرد.
وی با بیان اینکه باید پذیرفت که ساختن یک پارک به تنهایی نمیتواند شور و نشاط زندگی شهری را ایجاد کند، تصریح کرد: سازههای مکانی نیازمند حضور افراد است. حضوری که با جذابیتهای تولید شده به شکل داوطلبانه حاصل شود. چنین امری پویایی زندگی شهری را به ارمغان خواهد آورد بیآنکه هزینه چندانی از نظر اقتصادی به شهر تحمیل کند.
این عضو شورای شهر شیراز یادآور شد: حضور همه شهروندان در کنار یکدیگر و با رعایت حریم اخلاقی و انسانی و احترام اجتماعی میتواند بیانگر فراهم شدن شرایط حضور زنان در ورزشگاهها در کنار مردان باشد؛ چرا که همانگونه که زن و مرد میتوانند در کنار یکدیگر مسابقهای تماشا کنند، در محیط و فضای ورزشگاه نیز این امکان متصور خواهد بود.