شورای اسلامی شهر شیراز، لایحه مشوقهای نوسازی بافت فرسوده شهر شیراز و حق الزحمه دفاتر تسهیلگری و نوسازی بافت فرسوده را تصویب کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، «نوذر امامی» رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر شیراز گفت: اعضای شورای اسلامی شیراز پس از 5 ماه کار کارشناسی، به اتفاق آرا، این لایحه را تصویب کردند که بر این اساس، ۱۸۰۰ هکتار بافت فرسوده شهر شیراز، بر مبنای قابلیتهای استقرار به سه پهنه A و B و C تقسیم می شود.
وی ادامه داد: همچنین از زمان ابلاغ مصوبه، مشوقات نوسازی مطابق با پهنه تعریف شده، وضعیت تجمیع پلاکها و همچنین رعایت ملاکهای شهرسازی از ۵۰ تا ۸۵ درصد به متقاضیان تجدید بنا در بافتهای فرسوده تعلق میگیرد.
امامی افزود: برای نخستین بار علاوه بر عوارض صدور پروانه ساختمانی و هزینه خدمات ساختمانی، عوارض و هزینه تأمین سرانه خدمات عمومی و شهری، هزینه تأمین و کسری ساخت پارکینگ، عوارض بر حق مشرفیت، هزینه خدمات کسری فضای باز، بالکن، هزینه آسفالت، مجوز حفاری، تمدید پروانه و موافق اصولی، بهای خدمات مدیریت نظارت بر جمعآوری و حمل نخالههای ساختمانی مشمول معافیت شد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: با تصویب اعضای شورای پنجم، حق الزحمه دفاتر تسهیل گری تعدیل و کل مبلغ حق الزحمه در بافت فرسوده مصوب توسط شهرداری پرداخت میشود و ریالی بابت حق الزحمه صدور پروانه توسط ساکنان بافت فرسوده به دفاتر تسهیل گری پرداخت نخواهد شد.
وی با اشاره به جمع بندی نظر شهروندان و اهالی بافت فرسوده افزود: مشکل فعلی انحصاری بودن این دفاتر مرتفع شد و شهروندان بافت فرسوده دارای حق انتخاب در مراجعه به شهرداری یا دفاتر تسهیل گری به منظور درخواست تجدیدبنا خواهند بود.
امامی خاطر نشان کرد: در این مصوبه بر خلاف پیشنهاد اولیه شهرداری، حق الزحمه صدور عدم خلاف، پایانکار، استعلام و بازدید کماکان رایگان بوده و بابت این خدمات حق الزحمه ای به دفاتر پرداخت نمی شود.
عضو شورای اسلامی شهر تصریح کرد: معافیت تجدیدبنای مسکونی در بافت تاریخی فرهنگی در مصوبه شورای شهر به صورت ۱۰۰ درصد لحاظ شد و امیدواریم پس از طی روال قانونی تایید مصوبه در فرمانداری و همزمان با ابلاغ آن، تحولی بنیادین در بافت فرسوده شیراز صورت پذیرد.
امامی ادامه داد: همچنین می توانیم با استقبال سرمایهگزاران و انبوه سازان از مشوقات جدید تعریف شده، شاهد تعریف پروژه های محرک توسعه در مناطق کم برخوردار بافت فرسوده و نوسازی این بافتها باشیم.
وی همچنین بر لزوم برگزاری فراخوان به منظور راه اندازی دفاتر جدید تسهیل گری در دو ماه آینده از سوی شهرداری تاکید کرد و افزود: برای تحقق این مهم، جمعی از متخصصان تحصیل کرده به یاری شهرداری شتافته و با اجرای اصول تسهیل گری منشأ خیر و برکت در این بافت ها شوند.
امامی با اشاره به مطالبات قانونی شهرداری شیراز از دولت بابت نوسازی بافت فرسوده، اجرای تعهدات قانونی در قبال بافت فرسوده را از دولتمردان و پیگیری مجدانه این مطالبات را از شهرداری خواستار شد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: نگاه شهرداری و شورای شهر به بافت فرسوده نگاه درآمدی نبوده و شهرداری کل عایدات را دوباره در پهنه های فرسوده شهر هزینه خواهد کرد.