اعضای شورای اسلامی شهر شیراز با اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس دیدار و تبادل نظر کردند.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، مهندس «ابراهیم صبوری» نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز در این دیدار گفت: وحود و تشکیل دو کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۵ زیبنده شهر نیست.
وی ادامه داد: ریشه اصلی وجود و تشکیل این دو کمیسیون که به تخلفات در ساخت و ساز دامن میزند، ناشی از ضعف نظام مهندسی است.
صبوری ابراز کرد: اگر مهندسان در مراحل ساخت مانع از تخلف در ساخت و ساز میشدند، اجباری به تشکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ نبود.
نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: ایراد اصلی در تشکیل کمیسیون ماده ۵ نیز ضعف در طراحی شهری است و اگر همکاری نزدیکی بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری ایجاد شود، میتوان به راحتی این مشکلات را حل کرد.
صبوری افزود: معتقدیم وجود کمیسیون ماده ۱۰۰ این پیام رو به مردم میدهد که شما تخلف کنید، هزینه اش را هم پرداخت کنید.
وی همچنین بر ضرورت جذب سرمایهگذار تاکید کرد و افزود: شورای شهر شیراز با اغوش باز امادگی دارد از همراهی نظام مهندسی برای جذب سرمایه گذاران استقبال کند.
وی به فقدان بناهای ماندگار در شیراز اشاره کرد و گفت: در سالیان پس از انقلاب موفق نشده ایم ساختمان ماندگاری در شیراز احداث کنیم و از این جهت شیراز فقیر است.
دکتر «نواب قائدی» رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: در حوزه مدیریت بحران معمولا از اعضای سازمان نظام مهندسی بهره میگیریم و این اتکای شورا و شهرداری به تخصص نظام مهندسی نشانمیدهد که زمینه فکری برای توسعه همکاریها وجود دارد.
قائدی خاطرنشان کرد: علاوه بر مسائل فنی ساختمان در حوزههای عمرانی و مبحث ۱۹ مدیریت انرژی و شیکه حمل و نقل و ترافیک شهری نیازمند همکاری سازمان نظام مهندسی هستیم.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز گفت: شهرسازی در کشور به شیر بی یال و دم تبدیل شده و نیازمند بازنگری قوانین و فرایندهای طراحی و اجرایی هستیم.
«نوذر امامی» رییس کمیسیون شهرسازی و معماری نیز ابراز کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۷۴ تصویب شده که صنعت ساختمان را مهندسان راهبری کنند.
وی با بیان اینکه نظام مهندسی در جایگاه خود قرار نگرفته است، افزود: بخشی از تخلفاتی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تشکیل میشود ناشی از تقصیر مهندسان طراح و ناظر است.
عضو شورای شهر شیراز اظهار کرد: انتظار داریم نظام مهندسی در وجود خود تحول و خلاقیت ایجاد کرده و به سازمان حرفهای، مولد و خلاق تبدیل شود که برای شهر و اعضای خود ثروت ایجاد میکند.
دکتر «لیلا دودمان» عضو شورای اسلامی شهر شیراز بر لزوم تعامل دوجانبه شورای شهر و نظام مهندسی تاکید کرد و گفت: تعامل دو سویه منجر به شناخت اسیبها و همکاری در حوزههای شهرسازی و عمرانی برای رسیدن به یک شهر مستحکم و خلاق میشود.
دودمان افزود: تعامل میتواند ما را در رسیدن به کیفیت مطلوب و جلوگیری از هدر رفت سرمایههای ملی کمک کند.
دکتر «علی ناصری» دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به وجود توان تخصصی سازمان نظام مهندسی گفت: شیراز شهربرندها و با اصالت تاریخی و فرهنگی و دارای ارزش کامل است.
وی با بیان اینکه شیراز تاریخ غنی ایران را با خود یدک میکشد، افزود: برای حرکت به سمت انسان محوری باید برخی مفاهیم در شهرسازی و مدیریت تغییر پیدا کند.
دکتر ناصری ابراز کرد: هویت شیراز را به وجود مردمانش و برندهای آن میدانیم و باید این هویت را به نسلهای اینده انتقال دهیم.
»سولماز دهقانی» رییس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: بازار وکیل شمالی در حال فروریختن است، نه شهرداری بودجه دارد و نه میراث فرهنگی توجهی میکند.
وی معتقد است برخی پروژههای شهر شیراز به اعتبارات ملی نیازمند است.
وی افزود: شهر شیراز نیازمند ایجاد جاذبههای گردشگری جدید است.
دهقانی خاطرنشان کرد: شهر شیراز به میدان گاهی با تمام امکانات و شاخصها برای با هم بودن مردم نیاز دارد.
»سینا بنیزمانی» رییس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری نیز گفت: همکاری اعضای نظام مهندسی در برخی پروژههای سرمایهگذاری در دیگر نقاط کشور میتواند الگوی خوبی برای جذب سرمایهگذار در شیراز باشد.
وی افزود: در یک سال گذشته شهرداری شیراز افزایش درامد پایدار داشته است اما معنادار نبوده است.
بنی زمانی افزود: از فروش املاک شهرداری جلوگیری کرده ایم و درامد قریب به ۸۰ میلیاردی امسال در مقایسه با ۱۲۰۰ میلیارد تومان فروش املاک سال ۹۴ ناچیز است.