رییس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: صورت مساله ترافیک شیراز را اشتباه ترسیم کردهایم و همین صورت اشتباه را خوب حل کردهایم.
به گزارش روابط عمومی و امور بین المللی شورای اسلامی شهر شیراز ، «سیداحمدرضا دستغیب» در همایش تخصصی «حمل و نقل و ترافیک» در شیراز گفت: عمده تمرکز و سرمایهگذاری شهرداری در سالیان گذشته بر مساله ترافیک و حمل و نقل انجام شده و حتا سیاستهای عمرانی مثل احداث پلها، تونلها، تقاطعها و تعریض خیابانها در راستای مسائل ترافیکی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: بیش از دهها میلیارد تومان صرف این سیاستها با صورت مساله ترافیک شده ولی نتیجهای برای حل مشکل نداشته است.
دستغیب ادامه داد: اینکه گاهی پلی احداث میشود اما همچنان ترافیک منطقه حل نشده نشان میدهد به رغم همه سرمایهگذاریها، مشکل ترافیک در شیراز حل نشده و طرحهای ترافیکی بیشتر ظرفیت ترافیکی را نشان رفته است.
وی بیان کرد: همه سیاستها متوجه آن بوده که کجا میتوان خیابانی تعریض کرد و یا پلی ساخت که ماشین امکان سرعت و حرکت بیشتر داشته باشند و لذا اگر هزاران پل و خیابان عریض در شهر شیراز احداث کنیم، باز مشکل ترافیک حل نمیشود.
دستغیب با بیان اینکه توسعه ظرفیت ترافیکی یعنی استفاده بیشتر از خودروهای شخصی، تز سیاستهای ترافیکی شیراز انتقاد کرد و گفت: صورت مساله را اشتباه ترسیم کرده و همین صورت مساله غلط را خوب حل کردهایم و شهرها را به رستورانی برای شرکتهای خودرو سازی تبدیل کرده ایم.
وی با بیان اینکه مشکل ترافیک شیراز حل نمیشود مگر با سیاستهای کاهش تقاضای سفر، ابراز کرد: سیاستهای کاهش تقاضای سفر را نباید در معاونت عمرانی و شهرسازی شهرداری دنبال کرد بلکه باید راهکار آن را در برنامه ریزی شهری و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات جستجو کرد.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز افزود: باید راهکار حل مشکل ترافیک را در کاهش سفرهای زائد و غیر زائد از طریق دسترسی آسان مردم به خدمات و نیازهاشان پیدا کنیم.
وی توجه به توسعه فرهنگ ترافیک را از دیگر سیاستهای مهم مساله ترافیک برشمرد و گفت: بخش عمده ترافیک شیراز ناشی از فقدان فرهنگ ترافیکی است و از مدیران ومسئولان گرفته تا شهروندان عادی نمی توانیم فرهنگ استاندارد ترافیک را بر رفتار خود در شهر حاکم کنیم.
دستغیب ابراز کرد: شورای پنجم شهر شیراز اعتبارات خوبی را برای ارتقا فرهنگ ترافیکی در برنامه سوم توسعه اختصاص داده است.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بر لزوم توجه به کودکان، سالمندان و توانیابان در برنامه ریزیهای شهری تاکید کرد و گفت: شهر را باید برای کودکان بسازیم تا ضعیفترین افراد جامعه هم بتوانند به راحتی در آن زندگی کنند و لذت ببرند.
وی ادامه داد: اگر شهر را برای کودکان بسازیم، یعنی شهری ایمن، زیبا، سالم و راحت برای همه شهروندان ساخته ایم.
به اعتقاد دستغیب شهرها بر اساس مود مردانه ساخته شده و شهروندان نمیتوانند از زندگی در آن لذت ببرند مگر آنکه شهر برای ضعیفترین اقشار ساخته شود.