رییس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری گفت: شورای شهر شیراز با تغییر و اصلاح سیاستهای شهرسازی در راستای مقابله با حوادث احتمالی مثل سیل و زلزله سعی میکند شهر را برای ساکنان آن ایمنتر کند.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز ، دکتر «قاسم مقیمی»، با ارائه گزارشی از نتایج بازدید کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از مناطق سیلزده شهرک سعدی گفت: این بازدید با هدف بررسی و برنامهریزی سلامت آسیبدیدگان از سیل شیراز انجام شد.
وی اظهار کرد: پس از ورود سیلاب به شیراز به ویژه محله سعدی، نیروهای مردمی و دولتی در منطقه حاضر و مشغول خدماترسانی شدند.
قاسم مقیمی هماهنگی دستگاههای متولی در زمان بروز بحران را امری ضروری دانست و گفت: بحران شرایط خاصی را بر مناطق حاکم میکند که لازم است هماهنگی لازم اولا بین دستگاههای متولی و ثانیا بین نیروهای مردمی و دستگاههای مسئول در زمان بحران ایجاد شود.
وی با بیان اینکه مدیریت بحران در کلانشرهایی مثل شیراز نیازمند تمرین و آمادگی است، اظهار کرد: به نظر میرسد در زمانهای مستمر و متمادی باید مدیریت بحران را بر اساس آخرین الگوهای مدیریت علمی در این زمینه در قالب مانور یا دورههای آموزشی اثربخش تمرین کنیم.
وی با تقدیر از همراهی دستگاههای اجرایی و نیروهای مردمی خاطرنشان کرد: شواهد نشان میدهد که برای خدمت در زمان بحران همه پای کار هستند اما هماهنگیها ضعیف، بعضا به اتلاف منابع و طولانی شدن زمان امدادرسانی منجر میشود.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به دستورالعملهای اجرایی ستاد مدیریت بحران کشور و استان گفت: شهرداری تنها یکی از ١٨ دستگاه حاضر در ستاد مدیریت بحران استانداری فارس است و لذا نقش هماهنگی در زمان بحران و امدادرسانی بعد از ان با وجود ۱۸ دستگاه و نیروهای مردمی ضروری است.
وی ادامه داد: در سیل اخیر شهرداری شیراز نقش اول را ایفا کرد و توانست پس از گذشت چند روز همه آثاری سیل را در سطح شهر بزداید.
دکتر مقیمی اظهار کرد: به رغم آنکه سیل در دو منطقه ۳ و ۷ شهرداری شیراز اتفاق افتاد اما همه امکانات مدیریت شهری شیراز برای رفع خسارتها به کار گرفته شد و با همراهی و همدلی در کمترین زمان ممکن شهر به حالت عادی برگشت.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: از همان ابتدای بروز سیل، اعضای شورای اسلامی شهر شیراز با حضور در صحنه بر روند امدادرسانی نظارت داشتند و علاوه بر این بررسی علل این حادثه را نیز در دستور کار خود قرار دادند.
وی ادامه داد: یکی از تلاشهای اعضای شورای شهر شیراز بر ساماندهی کمکها و هدایت امدادهای مردمی متمرکز شده بود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به تشکیل کمیته حقیقت یاب ویژه سیل در این شورا با حضور کارشناسان خبره و متخصص گفت: در بررسی علل به دنبال مچگیری نبودیم بلکه تلاش شد زمینههای مقابله چنین حوادثی از طریق اطلاح سیاستهای مدیریت شهری فراهم شود.
وی ادامه داد: در بازدید کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری بخشی از مسائل و مشکلات مناطق سیل زده به ویژه در موضوع سلامت از نزدیک مشاهده شد و کارگروهی با هدف تعیین این مشکلات بزودی شکل میگیرد تا راهکارها و سیاستهای پیشنهادی را بهشورای شهر پیشنهاد کند.
دکتر مقیمی اذعان کرد: سلامت مردم حین و بعد از بحران برای شورای شهر شیراز اهمیت دارد و تلاش میکنیم مشکلات سیل زدگان عزیز به فراموشی سپرده نشود.
دکتر مقیمی افزود: بعد از حوادث طبیعی مثل سیل امکان بروز بیماریهای عفونی در مناطق وجود دارد و لازم است با مراقبت وپیگیری مانع چنین اتفاقاتی شد.
وی با بیان اینکه سلامت شهروندان سیلزده به طور دائم رصد میشود، ادامه داد: حفظ سلامت محیطی و فردی از ضروریاتی است که شورای شهر شیراز در مناطق سیل زده دنبال میکند.
وی افزود: کشف ونابودی منشاهای تولید بیماری مثل لاشه حیوانات یا اشیای عفونت زایی که توسط سیل به درون منطقه هدایت شده، اصلاح وبهسازی محلهای سکونت، سلامت شبکه ابرسانی و مواردی از این دست در قالب بازدید کمیسیون سلامت، محیط زیست وخدمات شهری مورد تاکید قرار گرفت.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص جبران خسارت سیل زدگان نیز افزود: بخشی از خسارات سیل زدگان توسط دستگاههای متولی همچون فرمانداری شیراز، ستاد مدیریت بحران و بنیاد مسکن در حال ارزیابی است که از محل اعتبارات خاص ستاد مدیریت بحران پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه شورای شهر همواره خود را در کنار آسیب دیدگان میبیند، افزود: شورای شهر هم با تغییر و اصلاح سیاستهای شهرسازی در راستای مقابله با حوادث احتمالی مثل سیل و زلزله سعی میکند شهر را برای ساکنان آن ایمن تر کند.
وی ساخت و سازهای غیر مجاز و عدم مقابله با آن را از علتهای مهم کاهش ایمنی در شهرها دانست و گفت: وقتی از استانداردهای مطمئن شهرسازی تبعیت نکنیم و در مسیلها و به هر شکل ممکن خانه سازی کنیم، طبیعتا مقابله با حوادث طبیعی هم دشوار خواهد شد.