هفتاد و هفتمین کمیسیون سلامت شورا، به بررسی پرداخت اعتبار لازم ازسوی شهرداری به منظور استمرار طرح ساماندهی معتادان و ارائه خدمات مراقبتهای پس از خروج معتادان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی وامور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر«قاسم مقیمی» با تاکید بر ضرورت تدوین طرح جامع ساماندهی معتادان متجاهر در شیراز گفت: شرایط نامتعادل روانی، تنگناهای اقتصادی و تحققنیافتن خواستههای افراد سبب شده تا این مهم به صورت یک واقعیت درآید و تنها راه برخورد با واقعیتها و ساماندهی آنها نگاه تخصصی و علمی به این موضوع است.
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ماموریت شهرداری درقانون شهرداریها افزود: در راستای ساماندهی معتادان متجاهر، شهرداری بیش از شرح وظایفش اقدام کرده است و همواره جانانه درهر شرایطی در میدان خدمت به مردم و شهروندان گام برخواهد داشت.
وی ادامه داد: در راستای تحقق ساماندهی معتادان متجاهر، اگر نهادهای متولی، همهی بار مسئولیت را متوجه شهرداری کنند دور از انصاف است.
عضو هیات رییسه شورای شهر شیراز با تاکید بر مقطعی نبودن ساماندهی معتادان متجاهر، افزود: کار فرهنگی در مرحله پیش از آسیب و پس از آسیب ازمهمترین بخش ساماندهی است.
وی خواستار همراهی سایر نهادها و دستگاههای متولی برای ساماندهی معتادان متجاهر شد.
مقیمی با تاکید بر اتخاذ راهی نو و شیوهای امروزی به منظور مدیریت این امر افزود: دارو درمانی یکی از راههای کاهش اثرهای اعتیاد است که میتوان با همکاری بیشتر و بهرهگیری از نظرات متخصصان و مشاوران دانشگاه علوم پزشکی به نتیجهای ملموستر برسیم.
وی ادامه داد: شرایط حاکم برجامعه متغیر است و اجرای قانون یا عدم رعایت قانون نمیتواند نیازهای امروز را تامین کند، باید نگاه میان بخشی و همکاری میان دستگاهی حاکم شود و اجماعی در این حوزه شکل بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: باید شرایط زمانی و مکانی امروز شیراز مورد توجه قرار گیرد و نسخهای برای امروز نوشته شود.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز گفت: مقرر شد کارگروهی در فرمانداری تشکیل و پس از ارائهی راهکارهای موردنظر نتیجه به کمیسیون ارائه شود.
دکتر مقیمی افزود: واگذاری اذن در انتفاع موازی ۵۰۰ مترمربع از پلاکهای ثبتی ۳۲۹۳ و ۱۶۵۱/۷۶ به مرکز جامع فنیل کتونوریا در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر است که سبب تجمع اسید آمینه فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی میشود.
وی ادامه داد: تجمع غیرطبیعی این اسید آمینه در بدن کودک، خطرناک است و منجر به بروز اختلالاتی در مغز، پوست و عقب ماندگی ذهنی میشود.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز گفت: تشخیص به موقع و نگهداری از این کودکان سبب بهبود آنها خواهد شد.
وی با بیان اینکه این مرکز پذیرایی بیماران از سراسر استان خواهد بود افزود: به منظور کاردرمانی، گفتاردرمانی، آزمایشهای دورهای، ایجاد مکانی برای اقامت خانواده آنها و حمایت همهجانبه از این کودکان، زمینی با کاربری بهداشتی درمانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این مرکز علاوه بر مرکز جامع فنیل کتونوریا، بیماریهای خاص دیگر نیز درمان خواهد شد.
مقیمی از موافقت اعضای کمیسیون با این واگذاری خبر داد و افزود: این موضوع در کمیسیون برنامه و بودجه نیز بررسی و نتیجه حاصله به صحن ارجاع خواهد شد.
«سعید نظری» عضوشورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه گفت: شیراز به هتلی برای معتادان متجاهر تبدیل شده است.
وی افزود: حضور معتادان متجاهر در شهر، سبب افسردگی و آزار روحی مردم شده است.
نظری با بیان اینکه درمان معتادان متجاهر یک اقدام انسانی است افزود: برخی از معتادان متجاهر پس از ترک اعتیاد به لحاظ روحی امکان بازگشت به جامعه و توانمندشدن ندارند، به همین منظور باید تدابیر اساسیتر و خلاقتری برای آنها اندیشید.
نظری از نبود سیاستهای قابل ارزیابی برای پرداخت اعتبارات شهرداری در راستای کاهش معتادان متجاهر انتقاد کرد و افزود: باید سهم هر کدام از نهادهای متولی درمان و ساماندهی معتادان متجاهر مشخص و اعتبار پرداختی از سوی شهرداری صرف کاهش معتادان متجاهر شود.
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: صرف پرداخت اعتبار نمیتواند باعث حل مشکل معتادان متجاهر شود و باید نقشه راهی داشته باشیم که بتوان برای مدت مشخص، نتیجه مشخص را اخذ و ارزیابی کرد.