رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در مراسم تجلیل اتشنشانان ایثارگر شهر،از پیوستن ۱۵۸ نیروی جوان به جمعیت اتشنشانهای شیراز در ایندهی نزدیک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «علی ناصری » با اشاره به سابقه طولانی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی در کشور افزود: یکی از شاخصههای توسعه یافتگی امروز شهرها وجود سازمانهای خدمترسان است که با فعالیتهای بی وقفه و شبانهروزی شان در پی ساختن شهر ایمن و با نشاط برای شهروندان هستند که سازمان آتشنشانی از سازمانهای پیشرو در این عرصه است.
وی ادامه داد: سازمان آتشنشانی در سال 1329 و بعنوان بخشی از بدنه بلدیه آنروز و شهرداری امروز تأسیس شد واولین ایستگاه آتش نشانی در سال 1351 در شیراز با هدف امداد و نجات و اطفاء حریق شروع بکار کرد
وی ماموریت اصلی سازمان را نجات جان و اموال مردم در حوادث آتشسوزی و در پی آن امداد و نجات آسیبدیدگان عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر سازمان آتشنشانی بطور اصولی بر اساس یک خطمشی از پیش تعیین شده مبتنی بر اساسنامه، فعالیت میکند.
دکتر ناصری معتقد است پیشگیری موثرتر از عملیات، اطفاء حریق و امداد است زیرا هر چه در این حوزه قویتر فعالیت شود و بتوان نکات ایمنی را در ابتدای شکلگیری شهر رعایت کرد بدون شک شهر ایمن تری خواهیم داشت.
وی ادامه داد: برای تحقق این امر، باید به نظارت و مجهزکردن سازمان به استانداردهای بینالمللی توجه ویژه ای شود.
وی از پیگیری طرح مدون برای دست یافتن به شهر ایمنتر خبر داد و افزود: در این طرح موضوع پیشگیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و گام اساسی برای دستیابی به این مهم، آموزش در دو بخش درون سازمانی و برون سازمانی است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: در بخش درون سازمانی آموزش بروزِ پرسنل جان برکف آتش نشانی و سطح آمادگی جسمانی آنها و در بخش برون سازمانی ارتقای بیوقفهی فرهنگ ایمنی شهروندان را مورد توجه بیش از پیش قرار خواهیم داد.
وی یا یادآوری عملیات بینظیر اطفا حریق هتل آسمان توسط سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز تصریح کرد: این سازمان همواره با حضور جوانان فعال خود، آماده تر از هر زمان دیگری برای امداد و نجات شهروندان شیرازی در عملیاتها حاضر هستند.
ناظرشورا در سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز گفت: در راستای کاهش خسارات و تلفات احتمالی تلاش است زمان رسیدن به حادثه و حریق را کاهش و به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه در شش ماه نخست امسال، هشت هزار عملیات موفق صورت گرفته است تصریح کرد: برای ساخت شهر ایمن در برابر حوادث و بلایای طبیعی باید به سمت آموزش برویم که این امر نیز در دستور کار سازمان آتشنشانی قرار گرفته است.
دکتر ناصری از توانمندسازی سرمایههای انسانی و بهبود روش کار به عنوان رویکرد دیگر سازمان اتشنشانی یاد کرد و ادامه داد: سازمان آتشنشانی با وجود اینکه جزو مشاغل سخت محسوب میشود اما نیروهای آن برای باز نشستگی زودتر از موعد با مشکل مواجه بودند.
وی از پیگیری رفع این مشکل و بازنشستگی تعدادی از نیروهای سازمان در دوسال گذشته خبر داد و افزود: در راستای کاهش نیروهای انسانی بازنشسته، ازمون سراسری توسط استانداری و جهاد دانشگاهی فارس برگزار و در مرحله اول سه برابر ظرفیت نیرو پذیرش و قرار است پس از تست بدنی انها، در آیندهی نزدیک ۱۵۸ نیروی آتشنشان جوان و زبده به جمعیت آتشنشانها ملحق شود.
دکتر ناصری با تاکید بر ارتقاء زیرساختها، سخت افزارها و نرم افزارهای لازم سازمان آتشنشانی گفت: تلاش است سازمان آتشنشانی را به جدیدترین امکانات جهان مجهز کنیم؛ تجهیز سازمان به بالابر های ساختمانهای بلند مرتبه نیز در اولویت قرار دارد.
وی تعداد ایستگاههای اتشنشانی شهر را بیست و یک ایستگاه عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه شهر شیراز هنوز با کمبود ۱۰ ایستگاه دیگر مواجه است، در برنامه ریزی سال آینده این ایستگاهها در نقاط مختلف شهر نیز شروع به کار خواهند کرد.
دکتر ناصری با اشاره به اینکه آتشنشانها در ساختمانهای سازمان زمان زیادی را سپری میکنند، بر مجهزبودن ساختمان به امکانات رفاهی، تفریحی و ورزشی تاکید کرد.
وی از برگزاری همایش ملی لجستیک و کارشناسی حریق در دو سال پیاپی توسط سازمان آتشنشانی یاد کرد و گفت: دومین جشنواره شهر ایمن نیز آبان ماه امسال برگزار میشود.
عضوشورای اسلامی شهر شیراز گفت: لایحهی حمایت از خانواده آتشنشانان که در حادثه فوت میکنند به منظور ارائه امکانات رفاهی و احساس اهمیت بیشتر به خانواده انها در شورای پنجم تصویب شده است.