امروز: پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲
شورای اسلامی شهر شیراز

شورای اسلامی شهر شیراز

رئیس شورای اسلامی خطاب به شهردار شیراز: امروز باید تخلفات کهنه در شهرداری پایان یابد

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز از شهردار شیراز خواست با افزایش نظارت بر مدیران و مجموعه شهرداری، زمینه‌ی پایان تخلفات کهنه و کلیشه‌ای در این دستگاه را فراهم کند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «سید عبدالرزاق موسوی» در آغاز یکصد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه در موضوع قراردادهای شهرداری با اشخاص حقوقی و حقیقی، خصوصی و عمومی اشکالات جدی وجود دارد، تصریح کرد: البته تخلفات و یا بی‌دقتی‌ها عمدتاً به گذشته برمی‌گردد اما امروز تخلفات در شهرداری باید پایان یابد.

وی همچنین از حیدر اسکندرپور خواست که ضمن ایجاد هماهنگی و نظارت دقیق بر عملکرد مدیران زیرمجموعه خود، گزارش عملکرد شهرداری‌های مناطق، وضعیت پیشرفت پروژه‌های شهر و همچنین برنامه پنج‌ساله سوم و برنامه بیست‌ساله شیراز را به شورا ارائه کنند.

بر پایه این گزارش، متن کامل نطق رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه می‌آید:

در آغاز نطق، مراتب تقدیر و تشکر خودم را از مدیران شهرداری در موضوع حمایت از موکب حضرت احمد ابن موسی علیه‌السلام در خدمت‌رسانی به زائرین حسینی در اربعین امام حسین (ع) اعلام می‌نمایم. در هفته‌ای که در آن قرار داریم، مناسبت‌هایی وجود دارد، روز هفتم مهرماه روز آتش‌نشان و ایمنی، این روز را به همه آتش‌نشانان فداکار و خانواده‌های آنان که همراه این عزیزان هستند تبریک عرض می‌کنم. آنان با پذیرش خطر و تهدید، از جان و مال مردم حفاظت کرده و موجبات آسایش و امنیت عمومی را فراهم می‌کنند. لذا همه باید قدردان آنان باشیم.

روز هشتم مهرماه روز بزرگداشت عارف و فیلسوف بزرگ دنیای اسلام حضرت مولانا است، گفته‌اند: هر کس با این شاعر و عارف بلندآوازه هم‌نشین شده است، به ثروتی زوال‌ناپذیر دست‌یافته است.

همچنین هشتم مهرماه، روز جهانی ناشنوایان هم هست. امروز در خدمت نمایندگان این جامعه هستیم. می‌دانیم که چندین هزار نفر کم‌شنوا و ناشنوا در سطح استان فارس داریم که عمدتاً با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این جامعه‌ی پرجمعیتِ ناشنوا و یا کم‌شنوا، مشکلات زیادی دارند که باید از سوی نهادهای مختلف مسئول موردتوجه جدی قرار گیرد. از مشکلاتی عمومی مانند ازدواج و اشتغال و تأمین مخارج زندگی گرفته تا مشکلات اختصاصی آن‌ها. در سطح خانواده و جامعه نیز ارتقای فرهنگ ارتباط با یک فرد ناشنوا و حمایت از او برای یک زندگی عادی، نیازمندِ نه ترحم، بلکه صبر، حوصله، حس انسان‌دوستی و انجام وظایف منطقی تک‌تک ما است. ناشنوایان و کم‌شنوایان مانند همه معلولان، جمعیت قابل‌توجهی از جامعه ما هستند و درنتیجه کمک به آن‌ها در تأمین هزینه‌های درمانی و تجهیزات موردنیاز برای زندگی او، وظیفه‌ی ذاتی دولت به معنای عام آن است. از همین رو، تأمین و تطبیق زیرساخت‌های لازم برای این قشر که بخش قابل‌توجهی از شهروندان کلان‌شهر شیراز هستند، وظیفه نهادها و دستگاه‌های خدمات‌رسان ازجمله شهرداری شیراز نیز به حساب می‌آید. در میان آنان افراد کارآفرین، خلاق، هنرمند و ... وجود دارند. وجود این عزیزان را ما باید بیشتر احساس کنیم.

روز نهم مهرماه روز سالمندان نام‌گذاری شده است، هم آنان که زندگی خودشان را به پای میانسالان و جوانان و کودکان گذاشته‌اند و امروز نیازمند حمایت و همراهی ما هستند. اگرچه در افکار عمومی؛ پیری با تنهایی، بیماری، ناتوانی و از کارافتادگی توصیف می‌شود اما واقعیت این است که برخلاف تصورات، سالمندی در تمام دنیا دستاوردی خوب و موفقیت‌آمیز محسوب می‌شود. چرا که به این معنی است که زیرساخت‌های حوزه بهداشت، درمان و پیشگیری به قدری ارتقا پیداکرده که طول عمر طبیعی افراد و در نتیجه جمعیت سالمندان افزایش داشته است. آمارها نشان می‌دهند که با افزایش امید به زندگی و کاهش زاد و ولد، جمعیت جهان در حال پیر شدن است. در ایران ما نیز بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، تعداد سالمندان در سال 2050 میلادی به بالای 26 درصد جمعیت خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود که در ۳۰ سال آینده، ایران در زمره‌ی یکی از سالمند‌ترین کشور‌های جهان قرار گیرد.  بنابراین توجه به مشکلات این قشر و تلاش برای حل آن‌ها، بسیار مهم است.

این دوره، آینده‌ی همه‌ی ماست. باید حداکثر همت و همکاری صورت گیرد تا با رفع مشکلات، سالمندان سال‌های پایانی عمرشان را نه در رنج و مشقت، بلکه در آرامش بگذرانند. کسانی که بازنشسته می‌شوند و یا کسانی که از کار افتاده محسوب می‌شوند، به حمایت همه‌جانبه نیاز دارند.

ما به‌حکم قانون در قبال آنان مسئولیت داریم، بندهای 5 و 7 ماده 80  قانون شوراها می‌تواند فرصت مناسب قانونی باشد تا با استفاده از ظرفیت همه سازمان‌ها و نهادهای متولی خدمت‌رسانی به این عزیزان، شورای شهر و شهرداری نیز نقش خود را بهتر ایفا نماید. از ریاست محترم کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری درخواست می‌کنم، در این زمینه و با همکاری سازمان‌های متولی طرحی را تهیه و به شورا ارائه کنند.

چند نکته را از باب یادآوری عرض می‌کنم:

1-     در بررسی طرح‌ها و لوایح، ما مکلف هستیم مواردی که به دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر بر می‌گردد، را به آن‌ها ابلاغ کنیم. باید تلاش کنیم در بررسی طرح‌ها و لوایح خودمان را به‌جای سایر دستگاه‌ها قرار دهیم و تسریع و تسهیل را در بررسی آن‌ها مورد توجه قرار دهیم. شهرداری هم باید به این نکته توجه کند.

2-     از شهردار محترم می‌خواهم در جهت هماهنگی بیشتر مدیران شهرداری و اجرای برنامه‌ها و مصوبات شورای اسلامی و تسریع و تسهیل امور مردم، بر مدیران و معاونین خود نظارت بیشتر و جدی‌تری را اعمال کنند.

3-     شیراز به‌حق پایتخت فرهنگی و به‌ویژه گردشگری ایران است و ظرفیت‌های گردشگری منحصربه‌فردی دارد. کارگروه مشترک گردشگری بنا به پیشنهاد شورای اسلامی شهر با حمایت معاون محترم گردشگری و زیارت استانداری و مدیرکل محترم میراث فرهنگی و گردشگری و اتاق بازرگانی تشکیل‌شده است. ما باید از ظرفیت‌ها و حمایت‌های استانی و ملی استفاده کنیم. دیروز هم در فرصت کوتاهی که در مجلس پیش آمد، خدمت وزیر محترم درخواست کردیم که باید کمک کنید تا شیراز به حق و جایگاه خودش برسد و قول همکاری دادند. نقش شورا و شهرداری در این زمینه خیلی مهم است، از ریاست محترم کمیسیون گردشگری درخواست می‌کنم، با حضور و پیگیری مستمر و مؤثر در تحقق این مهم تلاش نمایند و گزارش کارگروه را به‌صورت منظم به شورا ارائه فرمایند.

4-     ما در قانون وظایفی در حوزه عمومی بر عهده‌ داریم. انجام این وظایف مستلزم تلاش و توجه بیشتر شورا است. تنظیم تفاهم‌نامه بین شهرداری و سایر سازمان‌های خدمات‌رسانی با نظارت شورای اسلامی شهر و در مواردی خود شورا از بدیهیات این امر است، همکاری همه سازمان‌های خدمات‌رسان حوزه شهری با یکدیگر و شورای اسلامی شهر شرط لازم برای توسعه شهر است. در این جهت خوشبختانه حمایت‌های استاندار محترم، معاونین ایشان، فرمانداری محترم شهرستان و سایر مقامات استانی وجود دارد. از این فرصت باید استفاده کنیم که روسای محترم کمیسیون‌ها و اعضای محترم شورا در این زمینه نقش مهمی دارند.

5-     در موضوع قراردادهای شهرداری با اشخاص حقوقی و حقیقی، خصوصی و عمومی قبلاً هم عرض کردم اشکالات جدی وجود دارد. در مدت حضور کوتاه خودم، در کمیسیون ماده 38 اشکالات این قراردادها را بیشتر مشاهده کردم. در این جهت تخلفات و بی‌دقتی برخی مدیران که عمدتاً هم به گذشته بر می‌گردد، مشهود است. بخشی از اشکالات ناشی از عدم رعایت مقررات شکلی در نحوه تنظیم قرارداد، بخشی ناشی از نحوه اجرا و بخشی هم متأسفانه بی‌توجهی به حقوق طرفین و محتوای قرارداد است که موجبات ایجاد مشکلات برای مردم و تضییع حقوق شهرداری شده است. البته قاضی محترم کمیسیون به‌حکم وظیفه مدیران متخلف را به سازمان بازرسی معرفی می‌کند. این‌ها باید از بین برود. از شهردار محترم درخواست می‌شود در این مورد دستورات لازم را صادر فرمایند. از ریاست و اعضای محترم کمیسیون برنامه‌وبودجه حقوقی و املاک که به نمایندگی از شورا و به‌موجب بند 14 ماده 80 قانون شورا مسئولیت دارند درخواست می‌کنم با حساسیت بیشتر به کمک اداره‌کل حقوقی و سایر بخش‌های مرتبط شهرداری در این زمینه راهکاری را مشخص و در صورت نیاز به مصوبه، به تصویب شورا برسانند و گزارش این امر هم به شورا ارائه شود.

در جلسات مشترک با شهرداری، در موضوع اولویت پروژه‌ها در سال جاری به توافقاتی دست‌یافته‌ایم. انتظار می‌رود گزارش منظم پیشرفت پروژه‌های مذکور به شورا ارائه شود. به‌علاوه در تقدیم شاخص‌های کمی برنامه پنج‌ساله سوم به شورا تأخیر شده است، موضوع برنامه بیست‌ساله هم باید مورد توجه قرار گیرد و در پایان همان‌طور که طی نامه رسمی هم درخواست شده است، دستور فرمائید تا گزارش عملکرد شش‌ماهه مناطق شهرداری، سازمان‌ها و معاونت‌های شهرداری به تفکیک و با در نظر گرفتن بودجه 1398 در موعد مقرر به شورا ارائه تا امکان بررسی و ارزیابی دقیق آن‌ها فراهم شود.

۱۳۹۸/۰۷/۱۰ - ۱۵:۱۳:۱۱

دیدگاه های شما