شورای اسلامی شهر شیراز، لایحه ساماندهی 3 هزار نفر معتاد متجاهر متکدی و غیرمتکدی را به مبلغ یکصد و هشت میلیارد ریال تصویب کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز؛ در یکصد و شصت و دومین جلسه علنی این شورا، لایحه یک فوریتی شهرداری شیراز درباره تأمین هزینه ساماندهی 3 هزار نفر معتاد متجاهر متکدی و غیرمتکدی در مراکز مورد تأیید سازمان بهزیستی به مدت 4 ماه و به مبلغ یکصد و هشت میلیارد ریال، بررسی شد که با کسب آرای لازم، به تصویب رسید.
بر اساس این مصوبه، شهرداری شیراز اجازه خواهد داشت که نسبت به تأمين هزينه لازم از بودجه سال جاری، با رعایت آئین نامه مالی و معاملاتی شهرداری و صرفه و صلاح شهر اقدام کند و همچنین مکلف شد که گزارش منظم اجرای مصوبه را به شورا ارسال کند.
بر پایه این گزارش، طرح یک فوریتی جمعی از اعضای شورا، درباره مساعدت به تیم های فجر شهید سپاسی شیراز و قشقایی شیراز در جلسه امروز اعلام وصول شد و پس از بررسی با قید یک فوریت به دو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک ارسال شود.
طرح دیگری هم از سوی جمعی از اعضای شورا، در خصوص تهیه شیوه نامه ساماندهی انبارهای شهرداری در جلسه امروز شورا به بررسی گذاشته شد که بر مبنای آن مقرر شد شهرداری شیراز لایحه ساماندهی انبارهای مرکزی، مناطق و سازمانهای تابعه را بر اساس شیوه کنترل و نگهداری موجودی و با هدف کنترل هزینه و نگهداری شایسته از اموال شهرداری شیراز، ظرف مدت سه ماه پس از تصویب و ابلاغ این طرح، به شورای اسلامی شهر شیراز ارائه کند.
در ادامه جلسه امروز، نامه رئیس کمیسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی شورا درباره تعیین نام مکانی به نام دانشمند شهید محسن فخریزاده، مورد بررسی قرار گرفت که با تصمیم اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، نامگذاری پل زیرگذر واقع در خیابان شهید پیشرو به نام دانشمند شهید محسن فخریزاده به تصویب رسید.
لایحه یک فوریتی شهرداری شیراز درباره واگذاری احداث فاز اول بزرگراه آیتالله هاشمی رفسنجانی (از کیلومتر صفر تا 5/4) به همراه تقاطعهای مسیر، بدون تشریفات واگذاری به شرکت سد و عمران پارس گستر متعلق به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، یکی دیگر از دستور کارهای جلسه امروز بود که پس از اعلام وصول و بررسی، با قید یک فوریت به کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورا ارسال شد.
اعضای شورای شهر همچنین در اجراي بند الف ماده 3 آيين نامه اجرايي مصوبه شماره 3028/98/ص 7 آذرماه 98، آقایان نوذر امامی و سعید نظری را برای عضويت در شوراي برنامهريزي جشنواره شهروند برگزيده انتخاب کردند.
پایان/
On Sun, Dec 13, 2020 at 3:52 PM shora shiraz <shorashiraz5@gmail.com> wrote:
نطق سید احمدرضا دستغیب- رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی – 99/09/23
شهید دستغیب، پرچمدار مبارزات سیاسی در استان فارس بود/
شورای پنجم با بازنگری مجدد بر شعارها، از انحراف خود جلوگیری کند/
اصلاحات بر آزادی اندیشه و بیان و ادامه شعارهای انقلاب و رهبران انقلاب اسلامی بنا نهاده شده است
بنام خدا
سالگرد شهادت معلم اخلاق ، مهذب نفوس ، شهید محراب ، همان که از مردم بود ، با مردم ماند و بر آرمان های خودش ایستاد ، حضرت آیت الله سیدعبدالحسین دست غیب شیرازی و همراهان گرانقدرش: شهید عبدالهی، شهید جباری ، شهید منشی ، شهید رفیعی ، شهید جوانمردی ، شهید سادات ، شهید حبیب زاده و شهید سیدمحمدتقی دست غیب ، را به همه شیفتگان و پیروان راهش تسلیت می گویم .
بی تردید شهید دستغیب ، پرچمدار مبارزات سیاسی در استان فارس بود. روحانیون و مبارزان سیاسی مسلمان نیز با بیان و حرکت او جرات می گرفتند. مردم را خالصانه به سوی خدا فرا می خواند و وظیفه هدایت، ارشاد، اصلا ح و تربیت مردم که رسالت پیامبران است را به خوبی ایفا می کرد.
ایشان در میان مردم و با مردم زندگی می کرد و هیچ گاه خود را از مردم جدا ندانست. در تمام مدت عمرش همانند پدران و اجدادش ملجا و پناه مردم بود و برای نجات مردم از حکومت ظالم ، با سخنان افشاگرانه خود چندین مرتبه بازداشت، تبعید و حبس خانگی شد و بارها منزلش مورد هجمه دژخیمان رژیم قرار گرفت. امامت جمعه شیراز را به درخواست مردم فارس و بنا بر حکم امام(ره) پذیرفت و به نمایندگی از مردم استان فارس در اولین مجلس خبرگان انتخاب شد. با این که بارها از ایشان خواسته بودند برای رفتن به نماز جمعه از ماشین استفاده کند قبول نمی کرد و می فرمود: من می خواهم در این کوچه ها در میان مردم باشم تا اگر کسی سوالی یا گرفتاری داشته باشد و خجالت بکشد به منزل بیاید به کارش رسیدگی کنم. باور ایشان برآن بود که در بین مردم بوده ام و تا آخرین نفس هم باید در بین اینان و با ایشان باشم و در سختی و شادیشان شریک و سهیم باشم.
علاقه شهید دستغیب به امام (ره) از جنس عاشق و معشوق بود. او امام را نه تنها به عنوان یک رهبر بلکه یک مراد می دید. امام را همانگونه می دید که جوانان در جبهه جنگ و اکثریت مردم می دیدند. امام را از جنس مردم، با مردم و همراه با مردم می دید. امام را دوست داشت چون امام خالصانه هدایت و صلا ح مردم را می خواست. در حق امام چنین به حق گفت: "من اطاع الخمینی فقد اطاع الله؛ کسی که از خمینی اطاعت کند از خدا اطاعت کرده است." ایشان امام را فقیهی عادل و جامع الشرایط می دانست که با درخواست اکثریت مردم حکومت را به دست گرفته که اکنون اطاعت از او واجب است.
در زهد و تقوی نمونه عصر خود بود. وضع زندگی ایشان قبل و بعد از انقلا ب هیچ تغییری نکرد. علیرغم مورد توجه بودن از جانب مردم فارس و حتی استانهای همجوار به حداقل زندگی قناعت می کرد. زندگی ایشان خالی از هرگونه تجملات و تشریفات دنیوی بود و آثاری از زخارف دنیایی در آن دیده نمی شد. نغمه های ملکوتی آن شهید که از جان و دل برمی خاست بر دل می نشست و هنوز در جای جای ایران یاد و نام و صدای ملکوتی آن مرد خدا زنده است.
البته نهادهای فرهنگی از جمله سازمان فرهنگی شهرداری باید در انتشار اندیشه های ناب آن شهید، توجه و اهتمام بیشتری نمایند.
اظهار عقیده یکی از حقوق طبیعی انسان است. وقتی انسان یک عقیدهای را دارد و آزاد است که این عقیده را داشته باشد، باید آزاد هم باشد که این نظر خودش را اظهار کند.
در صدر اسلام هر کسی می توانست، مطالب خودش را به خود رسول خدا یا به خلفای اول آزادانه بیان بکند و هیچگونه محدودیتی نبود . موارد متعددی در این زمینه در تاریخ وجود دارد. در زمان امیرالمومنین، موارد زیادی است که ازایشان سوال می پرسیدند یا اعتراض میکردند. امیرالمومنین (ع) می فرماید که " رستگار نیست امتی که در آن مظلوم حق خود را از ظالم بدون لکنت زبان نتواند بگیرد". خلیفه دوم، بالای منبر و در مسجد گفت: اگر پایم را کج گذاشتم، من را راست کنید و هدایت کنید، در این هنگام فردی بلند شد و گفت اگر تو کج بروی، با این شمشیر تو را راست خواهیم کرد و کسی هم به او اعتراض نکرد.
در زمان امام صادق (ع) یکی از یاران ایشان به نام مفضل دید که دو نفر مخالف اسلام و منکر خدا، در مسجد، نظراتشان را با چند نفر در میان می گذارند. مفضّل به این ها پرخاش کرد که شما این حرفهای ملحدانه را در مسجد و خانهی خدا میزنید، آنها گفتند که ما پیش خود امام و پیشوای تو از این حرفها غلیظتر و تند تر میزنیم و ایشان، عکسالعملی نشان نمیدهد و تو چرا این عکسالعمل را نشان میدهی؟
در تاریخ اسلام، دیکتاتوری از زمان عبدالملک مروان بوجود آمد. وی رسماً و علناً گفت: " لا یامرنی احد بتقویاللّه الّا ضربت عنقه"؛ اگر کسی مرا به تقوای الهی سفارش کند، گردنش را خواهم زد. او اختناق اموی را به صورت صریح و روشن، اعلام و اعمال کرد.
بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) می فرماید: آزادی یک مسئله ای نیست که تعریف داشته باشد. مردم، عقیدهشان آزاد است. کسی الزامشان نمیکند که شما باید حتماً این عقیده را داشته باشید.
مقام معظم رهبری می فرمایند: چیزی که به پیشرفت کمک می کند، آزادی واقعی فکرهاست. یعنی آزادانه فکر کردن، آزادانه مطرح کردن، از هو و جنجال نترسیدن، و به تشویق و تحریض این و آن نگاه نکردن. 6/8/1388
اصلاحات، بر شعار زنده باد مخالف من، ادامه شعارهای انقلاب، فرمایشات و بیانات رهبران انقلاب اسلامی، مبنی بر آزادی اندیشه و بیان، بنا نهاده شده است. یکی از پایه های نظام جمهوری اسلامی، اصل مهم آزادی اندیشه و بیان است. آزادی فکر و اندیشه و بیان، گوهری گران بها و از اصول مهم هر حکومت مرمسالار است. میوه شیرین آزادی بیان: تضارب آراء و جلوگیری از اختناق و دیکتاتوری است. البته وظیفه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر، در حراست از آزادی بیان و پس از بیان، دو چندان است.
چرا که این دو نهاد از مصادیق آزادی بیان، هستند. خداوند می فرمایند: فبشر عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه، پس بشارت بده به آن بندگان من که به سخن گوش فرا می دهند و بهترین آن را پیروی می کنند. این آیه گواهی بر تأکید قرآن و دین مبین اسلام بر آزادی اندیشه است.
در نطق 11/8/99 در شورای اسلامی شهر شیراز گفتم که :" شورای پنجم با بازنگری مجدد بر شعارها، از انحراف خود جلوگیری کند." این موضوع، موجب سوء تفاهم شد که شورا دچار انحراف شده که نیت گوینده چنین نبود. بازنگری بر شعارها، یعنی مراقبت دائمی هر انسانی بر اعمال و رفتار خودش. بازنگری بر شعارها، یعنی حسابرسی سیستم اداری، مالی و اقتصادی. بازنگری بر شعارها، یعنی نظارت مردم بر عملکرد مدیران، جهت جلوگیری از انحراف. بازنگری بر شعارها، یعنی همه دلسوزان انقلاب باید در حفظ آزادی بیان کوشش کنند تا نظام دچار انحراف نشود.
تاکنون در هیچ دوره شورای شهر و حتی دوره های مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم را به خاطر بیاناتش، به هیات رییسه دعوت و در حقیقت احضار نشده است. شخصا به خاطر نطق ها و اظهار نظراتم، در مجلس شورای اسلامی که اکثریت آن را اصولگرایان تشکیل می دادند، به هیات رییسه مجلس و یا هیچ نهادی احضار نشده ام. امروز هم مجددا اعلام می کنم که: شورای پنجم باید با بازنگری مجدد بر شعارها، از انحراف خود جلوگیری کند. بدترین انحراف این است که برای اظهار نظر نماینده مردم، هیات رییسه او را احضار کند.
نباید هیچ فردی از جمله نماینده مردم را، به خاطر بیانات و اظهار عقیده اش که ضرری برای جامعه و مردم ندارد، احضار و بازخواست کرد. این گونه رفتارها، یادآور اتاق های تفتیش عقاید است که مخالف تفکر قرآنی، انقلابی و گفتمان اصلاح طلبی است و بی شک ریشه های آزادی، اندیشه و بیان را می خشکاند و اعتماد مردم را از بین می برد.
پایان/
On Sun, Dec 13, 2020 at 3:51 PM shora shiraz <shorashiraz5@gmail.com> wrote:
نطق دکتر موسوی – رییس شورای اسلامی شهر شیراز- 99/09/23
از دستاوردهای علمی و پژوهشی در تصمیمسازی و تصمیمگیری به ندرت استفاده میشود
توسعه حملونقل عمومی به عنوان یکی از شاخصهای زندگی و مدیریت شهری مطلوب، مورد توجه ما است
در توسعه حملونقل عمومی باید شاخص بهرهوری مورد توجه قرار گیرد
بسم الله الرحمن الرحیم
بیستم آذرماه، یادآور شهادت روحانی و عالم بزرگ شیراز، فارس و عالم شیعه، شهید حضرت آیت الله دستغیب است. امام به زیبایی از او به مهذب نفوس و معلم اخلاق یاد کردند. صدا و سیمای او موجب آسایش و آرامش بود و سرانجام و پس از سالها خدمت به مردم و اسلام همچون جد بزرگوارش امام علی علیه السلام در محراب عبادت به شهادت رسید. روحشان شاد و یادشان گرامی باد. این مناسبتها بهترین فرصت برای مطالعه سیره و روش زندگی این بزرگان است و اینکه تلاش کنیم در زندگی خودمان راه و روش و زندگی آنان را الگو قرار دهیم. به روح همه شهدا به ویژه شهدای انقلاب، شهدای روحانیت و شهید حضرت آیت الله دستغیب سلام و درود می فرستیم.
بیست و پنجم آذر ماه به نام روز پژوهش نامگذاری شده است. علیرغم اینکه در بودجه و اعتبارات سازمان ها و دستگاه ها و از جمله همین شهرداری اعتباراتی برای موضوع پژوهش و تحقیقات پیش بینی میشود و علیرغم اینکه سالهاست بر پیوند و ارتباط وثیق و عمیق دانشگاهها و مراکز علمی با سازمانها و دستگاههای اجرایی و قانونگذاری تاکید میشود، باید بپذیریم ازدستاوردهای علمی و پژوهشی در تصمیمسازی و تصمیمگیری خیلی کم و به ندرت استفاده میکنیم.
ما بودجه یک ساله شهرداری را که معادل بودجه عمرانی یک استان است، مصوب میکنیم و در جهت اجرای این بودجه تصمیماتی اتخاذ میکنیم، اینکه ما در این تصمیمات چقدر از دستاوردهای علمی و پژوهشی استفاده می کنیم، سوال جدی است. ما باید فرهنگ استفاده از پژوهش را در خودمان تقویت کنیم و از طرف دیگر در پژوهشهای ما باید استانداردهای علمی مورد توجه قرار گیرد. ما در سال سوم مرکز پژوهش های شورای اسلامی را با همین نگاه ایجاد کردیم و البته تلاش های خوبی هم انجام شده است. اما کافی و راضی کننده نیست.
یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه مدیریت شهری موضوع حمل و نقل عمومی است؛ که روز ۲۶ آذرماه به همین نام نامگذاری شده است و اتفاقاً یکی از حوزه هایی که به شدت نیازمند به کارهای پژوهشی و علمی است، حوزه حمل و نقل عمومی است و یکی از شاخص هایی که برای توسعه پایدار شهری تعریف کرده اند، همین حمل و نقل عمومی، پیاده روی و دوچرخه سواری است.
موضوع دسترسی آسان و سریع و با کیفیت به خدمات و نیازهای گوناگون از بحثهای جدی جوامع انسانی و زندگی شهری است. اینکه ما بتوانیم در سریعترین زمان و با کم ترین هزینه و آسانترین شکل به نیازهای خودمان اعم از نیازهای تفریحی، ورزشی، خدماتی دست رسی پیدا کنیم، موضوع مهم امر خدمات رسانی است. همین جا است که حمل و نقل عمومی جایگاه ویژه خود را پیدا میکند. موضوع حمل و نقل عمومی دسترسی است. در سایه توسعه حمل و نقل عمومی، می توانیم میزان آلودگی هوا را کاهش دهیم. محیط زیست را سالم نگه داریم. از زندگی اجتماعی خود لذت ببریم، از آسیب های روحی و روانی بکاهیم و محیطی فرحبخش را برای زندگی خود و دیگران فراهم کنیم. نقش حمل و نقل عمومی در همه این ها برجسته است. بنابراین موضوع حمل و نقل عمومی به عنوان یکی از شاخصهای اصلی زندگی و مدیریت شهری مورد توجه است. هزینه هایی که در این حوزه می کنیم، به مدیریت شهری پایدار کمک خواهد کرد.
یک اصل مهم را که قبلاً هم اشاره کردم و به مناسبت بررسی متمم بودجه سال ۹۹ باید به آن بپردازیم را در اینجا تاکید میکنم، موضوع بهرهوری است. ما در هر اقدامی که به عنوان مدیریت شهری و مدیریت در بخشهای مختلف انجام میدهیم، موضوع بهرهوری را به عنوان شاخص اصلی باید در نظر بگیریم.
در موضوع توسعه حمل و نقل عمومی نیز بهره وری یک اصل است؛ یعنی اینکه ما بتوانیم از منابع انسانی و مالی خودمان حداکثر بهرهبرداری را داشته باشیم. از اتلاف منابع جلوگیری کنیم، صرفهجویی کنیم و از طرف دیگر بر اساس اهداف و ماموریت هایی که برای سازمان تعریف کردهایم، فعالیتهای خودمان را اول سامان بدهیم و بعد هم ارزیابی کنیم. آن هم ارزیابی که باید مستمر باشد و هر جا تشخیص دادیم که مسیر ما دچار اشکال است، سریعا آن را اصلاح کنیم که این هم در واقع همان اثربخشی است و قبلا هم اشاره کردم. بنابراین ما در توسعه حمل و نقل عمومی، نهایت تلاش را باید داشته باشیم و به موضوع بهره وری به طور جدی توجه کنیم.
این روز را به همه مدیران، مهندسان، کارکنان و کارگرانی که دراین حوزه و به ویژه شهرداری شیراز تلاش می کنند،تبریک عرض می کنم.
پایان/