رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: وظیفه همه ما شیرازی ها، حفظ آداب و رسوم و فرهنگ و زبان شیراز و انتقال آن چون گنجینه ای به نسل های بعدی است که در صورت غفلت یا کوتاهی آن، تاریخ و آیندگان، ما را نخواهند بخشید.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و پاسخگویی شورای اسلامی شهر شیراز، متن کامل سخنرانی «سید احمدرضا دستغیب» در آیین روز شیراز که عصر امروز چهارشنبه 15 اردیبهشتماه برگزار شد به این شرح است:
بنام خدا
سخن گفتن از شیراز سهل است و ممتنع
سهل است که شیراز چون آب روان و باد صبا ، روح بخش است و جان افزا.
هر کس روز و شبی در آن زیست کند، عاشقش می شود و بار دگر عزم آمدن به آن را دارد.
شاهچراغ و امامزادگان مطهرش ، باغ ها ، خانه های سنتی ، مساجد ملکوتی ، هنرها و مکاتب آن ، آب و هوای لطیفش ، سروهای دلر بایش و گل های اطلسی آن ، همه زیباست.
شیراز را فقط در رنگ ها و کاشی های صورتی مسجد نصیرالملک ، کوچه های هفت پیچ و قهر و آشتی ، سینمای دم کلی و خاتم آن ، در دیوان حافظ و سعدی و خواجو و... نباید جست ، زیرا هیچ کدام به قدر کافی ما را به شناخت شیراز ، نزدیک نمی کند.
همه این ها کالبد شیراز است که هر انسانی را عاشق و هر بیننده ای را مسحور سحر خود می کند.
پس شیراز را در کجا بیابیم ، بشناسیم و درک کنیم؟
در سنگ نوشته های دارالسلام؟ در امامزاده ها؟ در باغ های قصردشت و ارم و دلگشا و جهان نما ؟ در خانه زینت الملک ؟ ، خانه عطروش ؟ در مسجد و بازار وکیل ؟ درسنگ سیاه؟ سید ذوالفقار ؟ درطاق ها و سقا خانه ها ؟ در بابا کوهی ؟ در حافظیه ، و سعدیه و دروازه قرآن ؟ در کجا؟
و همین است که از شیراز سخن گفتن را ، ممتنع کرده است.
آنچه که شهرها را می سازد و موجب رونق و آبادانی و روح و معنویت آن می شود و به آن هویت می بخشد ، مردم آن است. فرهنگ ، معرفت و معنویت مردم شیراز ، این شهر را ، ممتاز و بی نظیر کرده است. غزل سرای بزرگ و نامدار ایران و جهان ، حافظ شیرازی به درستی گفته:
به شیراز آی و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش
شیراز را باید در دل مردمانش یافت. در دل شیرازی ها ، این مردمان پاک دل ، باصفا ، باخدا و مهربان .
به راستی هر آنچه که شیراز دارد ، در مقابل پاکان آن هیچ است . اکنون تلفیق کالبد و معنا ، سهل و ممتنع ، ساختمان و انسان ، مسجد و معنا ، حرم و دعا ، کوچه و مردم ، شیراز را به شهری بی بدیل تبدیل کرده که دل مردم خونگرمش ، پذیرای هر مسافری است. بی جهت نیست که شیراز ، سومین حرم اهل بیت (ع) وپایتخت فرهنگی ایران اسلامی نامیده شده است .
حقیقتش این است که شیراز حال آدم را خوب می کند.
دل را آرام می کند که شهر صلح و خاک انبیاء و اولیاست.
شیراز ، شهر عشق و شهر خداست. شیراز ، شیراز است .
سعدی شیرازی چه زیبا بیان کرده که :
من دیده ام تمام جهان را به چشم خویش شیراز از تمام جهان ، خوش نما تر است
وظیفه همه ما شیرازی ها ، حفظ آداب و رسوم و فرهنگ و زبان شیراز و انتقال آن چون گنجینه ای به نسل های بعدی است که در صورت غفلت یا کوتاهی آن ، تاریخ و آیندگان ، ما را نخواهند بخشید .
خداوند با آفرینش شیراز و خلقت مردم آن ، زیبایی را تمام کرده با بوی بهار نارنج و ناز سروهایش ، مردم خونگرم و باصفایش ،که دعایمان در سحرهایش این خواهد بود که:
خوشا شیراز و وضع بی مثالش خداوندا نگه دار از زوالش
امروز هفته شیراز را با هم نشینی آن با بهار قرآن و ماه مبارک رمضان ، زیباتر از هر زمان دیگری آغاز می کنیم. باشد که مبارک ایامی باشد بر شیراز و شیرازی.
به راستی که شیراز ، شهر از گل بهترو ، بهترین شهر دنیاست . شیراز ، شیراز است .
در خاتمه بر خود لازم می بینم از برخی از بزرگان و نام آوران شیراز ، یاد کنم و به نمایندگی از مردم بزرگ شیراز ، بر آنان احترام داشته باشم و دراین شب های قدر ،از خداوند متعال ، آرامش و مغفرت برای شادی روحشان ، خواستارم :
از معلم اخلاق شهید محراب آیت الله دست غیب شیرازی ، از مجاهدان بزرگ شهیدان دوران و صیاد شیرازی ، از عرفاء بزرگ چون ابن خفیف معروف به شیخ کبیر و شاه داعی الله ، از شاعران نام آوری چون حافظ و سعدی ، خواجو ، بابا کوهی ، اهلی شیرازی ، قاآنی ، مکتبی ، مشرقی ، حمیدی ، شوریده ، وصال ، سیمین دانشور از دانشمندان بزرگ اسلامی ازجمله سیبویه ، قطب الدین ، ملاصدرای شیرازی ، میرزای شیرازی صاحب فتوای تنباکو ، از تنها فرمانروای زن فارس آبش خاتون ، از کریمخان زند وکیل الرعایا ، از ناجی ایران شاه شجاع ، از خیرین شیرازی محمد نمازی، پروفسور خدادوست ، بهمن بیگی و هزاران فرهنگ آور ، هنرمند و نام آوران بزرگ شرازی . روز شیراز بر همه مبارک
پایان/