تصمیم گیری ها یکپارچه برای شهر هوشمند. باشد نه شهرداری هوشمند.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز مهدی نصیری رییس کمیسیون هوشمندسازی، فناوری های نوین و اطلاعات شورای شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی با اشاره به فعالیت سه ماه و نیم شورای ششم، گفت: در شوراهای مختلف از چالش های شهرداری صحبت شده است و زمانی که جزئیات بسیاری از این چالش ها را بررسی کردیم چند دلیل وجود دارد که بر اساس تخصص و تجربه می توان راهکارهای برای آن پیشنهاد داد که امکان پذیر کردن کارهای غیرممکن و سخت و همچنین در کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت مؤثر بوده است.
مهدی نصیری با بیان اینکه هوشمندسازی و استفاده فناوری های نوین راهکاری است که سرعت اجرای آن در سازمان ها و نهادهای پیشرو روز به روز بیشتر می شود، افزود: تحقق موضوع شیراز قطب اقتصادی کشور نیازمند این است که هوشمندسازی را بعنوان اولویت اول مدیریت شهری در نظر بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: قطب اقتصادی شدن یعنی ایجاد بستر اشتغال، کاهش محرومیت، افزایش قدرت شهر برای گردشگری بیشتر، ایجاد بستر برای کسب و کارهای جدید و جذابیت بیشتر برای سرمایه گذاران و پیشرفت در معرفی الگوی اسلامی ایرانی شیرازی به کشور و جهان.
این عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه هوشمندسازی شهر یعنی اینکه شهر بر پایه فناوری های نوین مانند اینترنت اشیا و فناوری اطلاعات مدیریت می شود، تصریح کرد: هوشمندسازی شهرها بر اساس تحلیل داده های بدست آمده از سمت شهروندان است و باعث بهره وری بیشتر و کیفیت زندگی شهروندان می شود و با افزایش جمعیت حساسیت بیشتر احساس می شود.
نصیری تصریح کرد:در سال های اخیر رشد مهاجرت به شهرها بخصوص شیراز به خاطر موقعیت جغرافیایی از روستاها شهرستان های استان و استانهای همجوار بیشتر شده است و پیش بینی می شود که این روند رشد بیشتری داشته باشد.
به گفته ریس کمیسیون هوشمند سازی شورای ششم برای هوشمندسازی باید به دوبخش زیر ساخت ها و کاربرد ها توجه کرد، و در این مسیر زیر ساخت هایی مانند فیبر نوری، مرکز داده، کیف پول الکترونیک برای هوشمندسازی ضروری است و در کاربردها تکنولوژی هایی مانند اینترنت اشیا و توسعه نرم افزاری ، مهم تلقی می شود و از فناوری های نوین همچون هوش مصنوعی، هوش تجاری و داشبوردهای مدیریتی، ایجاد انباره داده متمرکز شهرداری و واقعیت مجازی و افزوده ضروری به نظر می رسد.
نصیری خاطر نشان کرد,:
هوشمندسازی شهر به مرور باید بیشتر شود و در صورتی ما می توانیم شهرمان را هوشمندتر معرفی کنیم که تعداد پروژه های عمرانی را کاهش دهیم ، مدیریت حمل ونقل با هزینه کمتر، خدمات با کیفیت تری به شهروندان ارائه کند و ترافیک شهر با هزینه های بسیار کمتر بهبود بیشتری داشته باشندو به طول خلاصه باعث صرفه جویی حدود 120 ساعت در یک سال از عمر یک شهروند باشد.
نصیری با بیان اینکه هوشمند سازی بعنوان پل ارتباطی بین شهروندان و سازمانهای دولتی و شهرداری است افزود: کاهش ارتباط مستقیم و رو در رو،کاهش احتمال ارتکاب به جرم و تخلف از سوی شهروندان و کارکنان،کاهش هزینه های عملیاتی ،افزایش شفاف سازی فعالیت شهرداری می گردد.
این عضو شورا ششم ازشهردار و مدیران استانی بخصوص استاندار درخواست کرد ارتقا جایگاه و قدرت در اختیار دادن به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات که بتواند کلیه پروژه های بهره برداران در سازمانهای دیگر را درارتباط با نخبگان، شرکت های دانش بنیان و نوپا و همچنین دانشگاه ها ایجاد کند چرا که ،در صورت عدم استفاده از این ظرفیت هیچ امیدی به هوشمند سازی نداشته باشید.
نصیری تصریح کرد:
یه دلیل عدم تصویب مدیریت یکپارچه شهری بهتر است در قالب کارگروه هوشمند سازی کلان شهر شیراز ارتباط مستمر وجود داشته باشد تا تصمیم گیری های یکپارچه برای شهر هوشمند و نه شهرداری هوشمند داشته باشیم .